Halt på vägarna – många olyckor

1 av 2
NYHETER

Många olyckor har inträffat på de hala vägarna under lördagen.

Två personer har förts till sjukhus efter att en lastbil körde in i en personbil på E4 i Docksta, Kramfors.

– En av personerna har allvarliga skador, säger Jan Lidén, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Trafikolyckorna har duggat tätt under lördagen.

Vid 12.30 blev en personbil påkörd av en lastbil på E4 i Docksta, Kramfors.

I bilen färdades två personer varav en satt fastklämd i bilen efter olyckan. Efter räddningstjänstens insats kunde båda personerna föras till sjuhkus.

– Den ena har skador som bedöms som lindriga och den andra har allvarliga skador. Det är vinter och kallgrader, med andra ord är det halt. Det kan mycket väl ha bidragit till olyckan. Vi håller förhör med lastbilschauffören för att ta reda på mer om orsaken, säger Jan Lidén, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Västsverige hårt drabbat

Med tanke på mängden är det framför allt västra Sverige som är särskilt olycksdrabbat.

Ett större antal trafikolyckor i Västsverige har inträffat under lördagen.

Flera av dem ägde rum på riksväg 40 inom loppet av ett par timmar. Vid 12.04 körde en bil av vägen och voltade i Bollebygd.

– Jag vet att en helikopter är på plats. Skadeläget är oklart. Det är totalstopp i trafiken i riktning mot Göteborg, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Syd.

Polisen var på olycksplatsen – då small det igen

En timme tidigare hade en annan personbil voltat på riksväg 40, mellan Bollebygd och Sandared, efter att först ha kört in i mitträcket och när polisen vid 10.29 ryckte ut efter ett larm om en singelolycka i Bollebygd inträffade ytterligare en olycka endast 100 meter från polisen. Inga personer ska ha skadats.

– Det är väldigt halt på många olika platser just nu och det har inträffat många olika olyckor som säkerligen är väderrelaterade, säger Jenny Widén.

Vid 11.30-tiden fick en person föras till sjukhus efter att ha kört in i en bergvägg i Angered.

– Personen hade rygg- och nacksmärtor och fördes till sjukhus, säger Widén.

Trafikverket går nu ut och varnar för väglaget i området.

– Det snöar och är väldigt halt. Vi har fått in en hel del rapporter om olyckor. Vi uppmanar naturligtvis alla bilister att köra försiktigt och att anpassa hastigheten efter väglaget, säger Lena Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Tre bilar krockade

Det var vid 10-tiden som den första halkrelaterade olyckan i Göteborgsområdet rapporterades in. Då var tre personbilar inblandade i en kollision på E6 vid Lackarebäcksmotet i Mölndal. Bilarna färdades i norrgående riktning mot Göteborg.

– En bil hängde på mitträcket. Det var tydligen väldigt halt på platsen. Det ska inte vara några personskador, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.