Garage och sommarkafé brann ner

NYHETER

En kraftig brand bröt på lördagskvällen ut i en byggnad i Sidensjö, Nolås i Örnsköldsvik. Fordon och en närbelägen ladugård hotades till en början av lågorna – men gick att rädda.

– Det är ett garage, ett sommarkafé och en vävstuga som helt har gått upp i rök, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid Polisen i Västernorrland.

Klockan 01.19 fick polisen in ett larm om en brand i ett garage i Sidensjö väster om Örnsköldsvik. Vid 02-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet. Det bedömdes finnas vara en stor spridningsrisk och arbetet kretsade då kring att isolera branden och skydda omkringliggande byggnader.

– Polis och räddningstjänst är på plats. Vi försöker bekämpa branden. Det brinner rejält och det är helt övertänt, sa Robert Öhman, vakthavande befäl vid Polisen i Västernorrland, till en början.

– Det är en traktor och en ladugård som hotas.

Drygt en timme senare hade hela garaget, som visade sig vara en del av en större ekonomibyggnad, brunnit upp.

– Det är ett garage, ett sommarkafé och en vävstuga som helt har gått upp i rök. Polisen har lämnat platsen och räddningstjänsten är kvar och genomför eftersläckningsarbete, säger Robert Öhman.

Branden kunde hindras från spridning.

– Allting tyder på att branden har startat i närheten av där pelletspanna och att det rör sig om någon form av tekniskt fel.

Polisen misstänker inget brott.

ARTIKELN HANDLAR OM