Man saknas efter villabrand

NYHETER

En villa i Mjölby blev övertänd under söndagsmorgonen.

En man i 60-årsåldern som bor i huset saknas.

– Han är ägare av något fordon som står utanför huset. En hypotes är att han är kvar därinne, säger vakthavande befäl Magnus Holmström.

Larmet om villabranden i Mjölby kommun inkom vid 04.05.

När polis och räddningstjänst kom till platsen var huset helt övertänt. Polisen har inte lyckats få tag på mannen som står skriven på adressen.

En befaras vara kvar i huset

Omständigheter på plats gör att polisen befarar att mannen kan ha varit kvar i huset när branden startade.

– Enligt de uppgifter vi har ska det på en man i huset. Han är ägare av något fordon som står utanför huset. En hypotes är att han är kvar därinne men vi vill inte låsa fast oss vi det, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Vid 07.30 arbetade räddningstjänsten fortfarande vid platsen. Polisen kunde då inte säga om branden var släckt eller inte.

– Eftersom vi befarar att en man kan vara kvar i huset har de fått direktivet att rädda det som räddas kan men vi har inte fått några klartecken från räddningstjänsten ännu, säger Lars-Göran Nilsryd, vakthavande befäl vid polisen.

Teknisk undersökning tar tid

Den saknade mannen är i 60-årsåldern och hans anhöriga är underrättade om branden.

Polisen har i nuläget ingen uppfattning om hur branden startade och det kan dröja innan man får några svar. Det finns i nuläget inga brottsmisstankar.

– Det är först när branden är släckt och brandplatsen har svalnat som vi kan gå in med våra tekniker. Det kan ta ett par dygn innan det är möjligt, säger Holmström.

ARTIKELN HANDLAR OM