Flicka sexuellt ofredad på äventyrsbad

NYHETER

En 15-årig flicka ska ha förföljts av ett killgäng på ett äventyrsbad i Uppsala.

Då började en av pojkarna att tafsa på flickan, enligt polisen.

– En 16-årig pojke greps och är nu misstänkt för sexuellt ofredande, säger vakthavande befäl Marcus Svensson.

Polisen misstänker att en tonårsflicka i Uppsala utsattes för sexuellt ofredande på äventyrsbadet Fyrishov under lördagskvällen.

På sin hemsida skriver polisen att en handfull pojkar följt efter den 15-årig flickan. En 16-årig pojke ska sedan ha börjat tafsa på flickan och bland annat försökt stoppa in sin hand innanför hennes baddräkt.

Badvakter ingrep

Enligt Marcus Svensson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, finns det vittnen till händelsen.

– Det finns badvakter som iakttog det här och som, enligt vad jag förstår, kunde ingripa. Sedan har man haft koll på killarna i väntan på vår ankomst, säger Marcus Svensson.

Pojken greps och var inledningsvis misstänkt för försök till våldtäkt men efter beslut av åklagare har brottsrubriceringen ändrats till sexuellt ofredande. Pojken frigavs efter förhör.

– Misstankarna kvarstår, säger Marcus Svensson.

Nationell kartläggning

I somras rapporterade SVT att äventyrsbadet skulle skärpa sin bevakning för att motverka ofredanden efter att två fall hade anmälts en kort tid efter varandra. Händelsen i lördags är den första sedan i somras som vakthavande Marcus Svensson känner till.

Den senaste tiden har debatten om sexuella ofredanden gått varm. Efter rapporteringen om övergrepp på ungdomsfestivalen We are Sthlm kommer polisen att göra en nationell kartläggning av problemen med sexuella ofredanden av kvinnor.

Christoffer Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM