Ingen vill köpa seriemördarens hus

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Det var här ”Buffalo Bill” mördade och flådde kvinnor i filmen.

Nu är skräckhuset från När lammen tystnar till salu.

Men ingen vill köpa.

I filmen var det i husets källare som seriemördaren mördade och flådde kidnappade kvinnor i Oscarsbelönade När lammen tystnar.

Sedan i augusti är det till salu. Men det verkar som att ingen vill köpa skräckhuset, som ligger i byn Layton i amerikanska Pennsylvania, skriver The Pittsburgh Tribune-Review.

Fått mycket publicitet

Men trots detta har intresset på internet varit enormt. Det är det andra mest klickade huset på sajten realtor.com under 2015.

– Bara för att huset får mycket publicitet behöver det inte innebära en snabb försäljning, säger Erik Gunther från hussajten till tidningen.

Paret som nu säljer huset har bott där sedan 1976. 23 år senare knackade en filmproducent på dörren och ville göra skräckfilm i huset.

Men tortyrkällaren där seriemördaren ”Buffalo Bill” höll sina offer inspärrade finns inte på riktigt. De scenerna är filmade på en scen, skriver The Pittsburgh Tribune-Review.

Totalt belönades filmen, som är baserad på en bok med samma namn, från 1991 med fem Oscar.

Expert: För avsides

Så varför får inte paret sålt sitt hus?

Erik Gunther tror att läget är problemet. I byn Layton, som ligger en dryg timme från Pittsburgh, bor mindre än 50 personer. Dessutom hade det behövts minst ett badrum till för att göra huset med fyra sovrum attraktivt, menar Gunther.

Utgångspriset var 300 000 dollar i augusti, vilket är drygt 2,5 miljoner svenska kronor.

Eftersom försäljningen går smärtsamt trögt har ägarna nu sänkt priset med 50 000 dollar.

ARTIKELN HANDLAR OM