Trump utlovar en ”bomb” och totalsågar Cruz

Foto: AP
Donald Trump
NYHETER

Donald Trump utlovar en ”bomb” på sitt valmöte i Ames, Iowa – som kan förändra allt.

Samtidigt fortsätter han smutskastningskampanjen av Ted Cruz.

För en dryg vecka sedan kallade han sin motståndare för en ”bra kille”.

– Sanningen är att han är en otäck kille, säger Trump nu.

Kampen om att bli republikanernas presidentkandidat hårdnar och Donald Trump har tuffat till retoriken avsevärt mot närmaste motståndaren Ted Cruz.

För en dryg vecka sedan förde han upp Texassenatorns födelseplats – Kanada – på agendan och väckte frågan om det kunde bli ett problem. Hans ”slugtaktik” hyllades eftersom det enligt experterna är en icke-fråga.

I samband med det sa Trump också:

– Jag gör det här för Teds skull. Jag gillar honom.

Trump: Cruz chanser är små

Nu är det annat ljud i skällan.

Efter att Ted Cruz gett sig på vad han benämnde som Trumps ”New York-anda”, något han ansåg inte kunde fostra en sann republikan, har mångmiljardären svarat med en bombmatta av attacker sin motståndare.

Vilket fick Trump att gå i taket och nu verkar han planera att bränna alla broar.

– Jag tror inte Cruz har någon särskilt stor chans om jag ska vara ärligt, sa Trump på söndagsmorgonen, lokal tid, till ABC News.

– Sanningen är att han är en otäck kille.

Cruz: Trump är nervös

I en lång utläggning påstår Donald Trump sedan att Cruz försökt smöra in sig hos honom men att han sett igenom det.

– Ingen gillar honom. Ingen i kongressen gillar honom, det finns ingen som gillar honom när de lärt känna honom, säger Trump i intervjun.

Han kallade också Texassenatorn för en ”mycket otäck person” som det inte går att stifta överenskommelser med, en person som skulle vara skadlig för USA.

Ted Cruz kommenterade i går attacken där han pekades ut som en hycklare som satt i ”storbankernas knä” på grund av hans banklån under sin senatorskampanj 2012.

– Det verkar som att Donald har nerverna utanpå, det verkar inte som att Donald reagerar särskilt väl när hans opionionssiffror dalar, sa Cruz enligt ABC News.

– Om man ska tala i termer som landets högste befälhavar så anser jag att vi borde ha någon som inte studsar upp ur sängen på morgonen och ger sig ut på Twitter som respons på de senaste opinionsmätningarna.

Utlovar stor nyhet

Cruz menar att USA behöver en stadig hand och en sansad person vid rodret för att hålla landet säkert.

Samtidigt som retoriken mellan republikanerna hårdnat har Trump också utlovat en nyhet under sitt valmöte i Ames, Iowa, på tisdag som fått spekulationerna att gå vilda.

”Jag kommer att släppa en stor nyhet och har en mycket speciell gäst med mig. Ni vill inte missa det här mötet!” skriver Trump på Facebook.