Familj till sjukhus efter kraftig villabrand

1 av 2
NYHETER

Familjen befann sig i huset när storbranden i villan i Emmaboda utbröt.

Fyra personer har förts till sjukhus med rökskador och i samband med flykten från lågorna bröt en person benet, enligt räddningstjänsten.

– Det låter som branden hunnit utvecklas innan de kunde ta sig ut, säger Mikael Erkki, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län.

Larmet om branden i en trävilla i Emmaboda kommun i Småland inkom vid 04.53 på måndagen.

Enligt polisen vaknade familjen och en besökande person av att brandlarmet tjöt.

– Samtliga har förts till sjukhus med rökskador. Det rör sig om fyra personer totalt och en ska ha någon benskada. Det låter som om branden hunnit utvecklas innan de kunde ta sig ut, säger Mikael Erkki, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län.

Det är oklart hur allvarliga rökskadorna är.

– Vi kan inte bedöma det. När det rör sig om rökskador kan det vara allt eller inget, säger Erkki.

Kan ha tvingats hoppa

Villan blev helt övertänd och familjen kunde ta sig till ett annat hus. Enligt räddningstjänsten ska den benskadade personen ha brutit benet.

– Jag kan inte säkert säga om man bröt benet i halkan utanför eller om man tvingades hoppa. Men det rör sig om en träbyggnad i full brand så det är möjligt att någon behövde hoppa för att komma ut, säger Bert Ljunggren, insatsledare vid räddningstjänsten i Nybro.

Ärendet rubriceras som mordbrand och brandplatsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning. Polisen misstänker i nuläget inte brott.

– I nuläget är rubriceringen av utredningstekniska skäl, säger presstalesman Stephan Söderholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Emmaboda