Brand i radhuslänga – rökfylld vind oroar

1 av 4
NYHETER

Räddningstjänsten bekämpar en brand i en radhuslänga i Skärholmen i södra Stockholm.

Vinden på längan är rökfylld.

– Vi kyler röken nu eftersom vi är lite oroliga att brandgasen kan antända om vi öppnar upp, säger Johan Winsnes, ledningsförman på Storstockholms räddningstjänst.

Klockan 10.03 på måndagen fick räddningstjänsten larm om att det brann i ett mindre förråd i radhuslängan i Skärholmen i södra Stockholm. Strax före 12 har en osektionerad vind på längan fyllts med brandgaser och räddningstjänsten jobbar med att kyla av röken, eftersom man är orolig att elden kan ta sig om man öppnar upp taket.

– Det är åtta bostäder som har blivit evakuerade på grund av detta, Johan Winsnes, ledningsförman på Storstockholms räddningstjänst.

Räddningstjänsten är på plats med 30 personer från fem stationer, plus båda de ledningsbilar som man förfogar över.

Har inte kontroll på branden

Det fanns vid lunchtid ingen prognos för när släckningsarbetet kunde tänkas vara avklarat. Efter klockan 13 arbetade man fortfarande intensivt på platsen.

– Vi har inte riktigt kontroll på branden än. Det är rökutveckling på hela vinden och det är svårt att säga exakt var själva brandhärden är och hur mycket det brinner. Alla lägenheter är utrymda, säger Nils-Inge Karlsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

ARTIKELN HANDLAR OM