”Mjölk-Martins” pinsamma misstag blev en succé

Från pannkaka till försäljningsrekord

1 av 2 | Foto: Ica Kvantum Oj Åstorp.
Martin Henrysson med all mjölk.
NYHETER

Han skulle beställa 120 paket mellanmjölk men råkade lägga till en nolla. Nu berättar Martin Henrysson om en arbetsdag som började med gliringar och en sur chef – men slutade i succé.

– Många kunder tittar på mig och skrattar innan de tar en mjölk, säger han till Aftonbladet.

När lastbilen kom med leveransen från Skånemejerier på måndagsmorgonen märkte Martin Henrysson, mejerichef på Ica Kvantum Oj Åstorp, att något var fel.

– Chauffören undrade varför jag skulle ha tio vagnar och jag sa att jag bara skulle ha en.

Efter ett par kontroller visade det sig att det var Martin själv som gjort fel. Han hade fyllt i en extra nolla och beställt 1 200 mjölkförpackningar istället för 120. Men Martin och de andra i butiken grävde inte ned sig – de bestämde sig för att lägga ut en bild på Martin och all mjölk på Facebook.

– Vi provade att lägga ut det och göra det till en rolig grej istället.

Kallades ”mjölkkungen”

I inlägget på Facebooksidan bad Martin kunderna om hjälp och meddelade samtidigt att priset på 1,5 liter mjölk nu endast var tio kronor. Resultatet? Nästan 7 000 gilla-markeringar och 4 000 delningar. Samtidigt fick Martin höra både det ena och andra.

– Sms:en kom rätt snabbt igår när vi lade ut bilden, kompisar kallade mig ”Mjölk-Martin” och ”mjölkkungen”. Många kunder tittar på mig och skrattar innan de tar en mjölk.

Försäljningssuccé

När måndagen summerades visade det sig dock att bilden på Facebook gett resultat. Normalt sett skulle butiken ha sålt tre vagnar mjölk – nu sålde de sju stycken. På tisdagen förväntar sig Martin bli av med de resterande tre vagnarna.

I efterhand var kanske felbeställningen ett smart försäljningsknep, med andra ord.

– Det var inte riktigt tanken men så blev det ju. Men det skulle inte funka om man gör det hela tiden.

Samtidigt har ”Mjölk-Martin” lärt sig en läxa inför framtiden.

– Jag ska kolla två gånger innan jag skickar iväg ordern.

ARTIKELN HANDLAR OM