Skola i Stockholm utrymd efter bombhot

1 av 4
NYHETER

Någon har ringt in ett bombhot mot The British International School of Stockholm.

Polisen har utrymt skolan och kallat in bombtekniker.

– Vi har sökt igenom lokalen utan att hitta något, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Klockan 09.44 på tisdagsförmiddagen fick polisen larm om att en skola i Djursholm utanför Stockholm mottagit ett bombhot över telefon.

– Vi har bedömt läget och valt att utrymma skolan. Alla ska vara ute som jag förstått det och vi är på plats med patruller för att hålla avspärrningar och annat. Sen får vi se hur vi tar det vidare, beslut tas fortlöpande, sa Sven-Erik Olsson, presskommunikatör vid Stockholmspolisen, under förmiddagen.

Enligt polisens hemsida evakuerades cirka 250 personer.

Sökt igenom lokalerna

Polisen har skickat bombtekniker till skolan och genomsökt lokalerna. Även räddningstjänsten var på plats med fyra brandenheter och en ledningsenhet.

– Strax före klockan halv tre avblåstes insatsen efter att vi sökt igenom lokalen utan att hitta något. Alla avspärrningar är borta, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Polisen har inlett en förundersökning gällande olaga hot mot grupp.

Enligt vittnesmål från elever ska även Danderyds gymnasium, som ligger precis intill The British International School of Stockholm, ha påverkats av situationen.

– Den används för att hysa de som evakueras från den andra skolan och som behöver komma in någonstans. Men inte mer än så, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Brittiska skolan i Stavanger hotades också

Enligt norska Dagbladet har även den brittiska skolan i Stavanger mottagit ett bombhot under tisdagen.

– Området har undersökts utan att man har hittat någonting misstänkt, säger Jon Dagsland vid Stavangerpolisen enligt Stavanger Aftenblad.

Det är ännu okänt om händelserna har någon koppling till varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM