”Till mamman som tittar ned i mobilen: Jag hyllar dig”

Australiensiska bloggarens inlägg hyllas

1 av 2
Bilden Constance Hall lade upp på Facebook.
NYHETER

Den australiensiska bloggaren Constance Hall lade upp en bild på Facebook på sig själv och sina barn. Sedan gav hon sitt stöd till alla mammor – och gav en känga till ”konstapelmammor”.

Till kvinnan i parken som stirrar ned i telefonen och ignorerar sina barn. Jag hyllar dig”.

Så inleder Constance Hall från Australien det inlägg på Facebook som på bara ett par dagar delats över 122 000 gånger.

Hon riktar sig till alla de kvinnor som kanske inte motsvarar bilden av den ”perfekta mamman” som sprids i flera sammanhang. De som ”skiter i vad konstapelmammor tycker”.

I kommentarsfältet tackar många mammor Constance för inlägget. Flera berättar om hur de lidit av depression och andra psykiska problem och att texten gett dem mycket stöd.

Här är hela inlägget från Constance Hall:
Till kvinnan i parken som stirrar ned i telefonen och ignorerar sina barn. Jag hyllar dig. För att du inte ger upp inför den allmäna uppfattningen att du ska vara påslagen, 24 timmar om dagen. För att du ger fan i vad konstapelmammorna tycker.
Till kvinnan med högar av disk och tvätt som går rakt ut genom dörren för att ta en kaffe med sina vänner, jag hyllar dig.
Att vara en bra mamma eller fru eller människa betyder INTE att du ska lägga en evighet på att städa huset. Om du lämnar det ostädat tillräckligt länge kommer dina vänner att börja städa åt dig. Jag lovar dig.
Till kvinnan på läkarmottagningen som väntar tålmodigt för att be om antidepressiva. Jag hyllar dig.
Postnatal depression är en oförskämd liten fitta. Du klarar dig, men blanda inte ihop depression med att inte klara sig. Du har vidtagit åtgärder, i mina ögon ser du ut som en drottning av att klara sig.
Alldeles för ofta blir styrka och svaghet ihopblandade. Styrka är att be om hjälp. Du är så stark. Så många kvinnor går igenom samma sak, de pratar bara inte om det.
Till kvinnan som inte förlorade alla gravidkilon. Jag hyllar dig.
Ett nytt 24-timmarsjobb som inte ger någon lön och som inte tar slut förrän om 20 år är inte en bra anledning till att sluta äta tårta. Ät tårta, ät hela jävla tårtan och be alla som har fräckheten att säga något annat att dra åt helvete. Din mammakropp är inte plötsligt bara fri för allmänheten att kommentera.
Massor av kärlek, från en annan mamma vars dagar är fyllda av jättemisstag och pyttesegrar, men vars hjärta ändå lyckas explodera hela tiden över sin miniarmé av kärlek.
 

/Con

ARTIKELN HANDLAR OM