Trumps trumfkort: Sarah Palins stöd

1 av 4
NYHETER

Donald Trump utlovade en jättenyhet inför valmötet i Ames, Iowa.

Här släpper han sin ”bomb” – Sarah Palin.

– Vi kommer att ha så mycket kul, säger hon på scenen.

New York Times uppger att Donald Trumps kampanjledare skickat ut ett pressmeddelande där de avslöjar den nyhet miljardären i flera dagar puffat för i sociala medier.

Och den utlovade bomben är den kontroversiella före detta vicepresidentkandidaten Sarah Palin.

– Jag är stolt att ge mitt stöd till Donald J Trump som president, säger den före detta Alaskasenatorn Palin i ett pressmeddelande.

Vid 01-tiden, svensk tid, så presenterade Trump sin nyhet på scenen i Ames, Iowa, inför en jublande publik.

– Du är redo att göra USA fantastiskt igen, säger Sarah Palin i sitt anförande på scenen.

– Vi är med i racet för att vinna.

”Trump är rätt person”

Palin höll sedan ett långt tal där hon tog upp allt från att med Trump vid rodret skulle USA ”spöa skiten” ur terrorsekten IS och att i dagsläget så ”böjer sig USA och tackar fienden” till att landet behöver en ”affärsman som vågar ställa etablissemanget på ända”.

– Donald Trump är rätt person att göra det, säger Palin.

– Är ni redo för mannen som kommer göra USA fantastiskt igen?

New York Times uppger att Palin är det största namn som gett Trump sitt stöd hittills.

– Jag är mycket hedrad över att få Sarahs stöd, säger Donald Trump i pressmeddelandet.

Palins beslut kan uppfattas som en skräll så till vida att hon var en av få framträdande konservativa som gav Trumps kanske största motståndare Ted Cruz sitt stöd när han kampanjade för att bli senator, enligt The Atlantic.

Känga till Palin

Under tisdagsmorgonen, lokal tid, gav Ted Cruz också en känga till Palin – redan innan det var officiellt att hon gått med i Trumps läger.

– Jag tror det vore en hård smäll för Sarah Palin eftersom Sarah Palin varit en av de främsta kämparna för de konservativas sak och om hon skulle ge sitt stöd till Donald Trump så skulle hon tråkigt nog stödja någon som har haft progressiva åsikter i hela sitt liv gällande livets helighet, giftermål och sena aborter, säger Rick Tyler, talesperson för Cruz kampanj, till CNN.

Trump å andra sidan är av hans uttalanden att döma mycket nöjd med att ha Palin med sig, han kallar hennes stöd för såväl ”eftertraktat” som ”inflytelserikt”.

– Hon har bevisat sig vara ekonomiskt försiktig, hårdnackad för ”ja till liv-rörelsen” och hon tror på idén om en liten stat som låter företag att växa och låter friheten blomstra.