Offer har vaknat efter Onsaladådet

NYHETER

En 40-årig man dog och två skadades svårt i våldsdådet i Onsala i början av december i fjol.

Nu har en man som utsattes för mordförsök vaknat upp och hörts av polisen, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen hoppas att offret ska kunna berätta vad som hände natten då två mordförsök och ett mord begicks i ett villakvarter på Onsalahalvön, söder om Kungsbacka i Halland.

En 39-årig man greps strax efter dåden och sitter nu häktad. Han tros först ha mördat en 40-årig man under en parmiddag och sedan gått till ett annat hus i närheten där han attackerat två grannar, en man och en kvinna som skadades allvarligt.

Vaknat efter sex veckor

Sex veckor efter dådet har den skadade mannen vaknat upp, rapporterar P4 Halland. Han har nu hörts av polisen, som inte vill uttala sig om vad han har berättat.

– Det var ett innehållsrikt och detaljerat förhör, säger Cecilia Bergsten, tf chef för grova brott vid länskriminalen, till GT.

Även läget för den skadade kvinnan ska ha förbättrats, men hon har inte kunnat höras av polisen ännu.

Misstänkt fortsatt häktad

Aftonbladet har tidigare rapporterat om att 39-åringen uppges ha mått psykiskt dåligt under en längre tid och trott att han var förföljd. Den mördade 40-åringen, som är hans barndomsvän, ska ha försökt stötta honom. 39-åringen har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning, där läkarna konstaterar att det "kan misstänkas" att en allvarlig psykisk störning förelåg både vid gärningen och när undersökningen gjordes.

Den misstänkte häktades i Varbergs tingsrätt 8 december. Han ska sitta häktad i ytterligare en månad, uppger P4 Halland.

ARTIKELN HANDLAR OM