Arga svenskar vill ha tillbaka snöpenisen

Protestgrupp har startats på Facebook

1 av 2 | Foto: Skärmdump.
Den nya Facebookgruppen.
NYHETER

Den omdiskuterade snöpenisen i Vallgraven i centrala Göteborg suddades bort på måndagen av en saneringsfirma. Nu kommer det arga kravet: ”Återställ snökuken”.

– Jag tyckte hela grejen är så himla sjuk. Det är sjukt att kommunen lägger ner resurser för att ta bort en kuk som ritats i snön, säger göteborgaren Andreas, som startat en Facebookgrupp, till Metro.

Över 1 600 personer kräver på Facebook att Göteborgs stad ska återinföra den mystiska snöpenis som ritats i snön på Vallgraven.

Teckningen, som fångades på bild av Åke Lindgren, berättade om den för Aftonbladet på måndagen.

– Det blev en festlig bild. Verket i övrigt har jag inga synpunkter på, men det var en rolig grej, sa han då.

Samtidigt har bilden spridits till bland annat Storbritannien, där The Independent skrivit om den. Senare på måndagen suddades dock penisen bort med hjälp av en saneringsfirma och en extremt lång kvast, något som fångades på film av Göteborgs-Posten.

”Hela grejen är sjuk”

Alla är dock inte nöjda med att snöpenisen är borta. På Facebook har gruppen ”Återställ snökuken” fått över 1 600 gilla-markeringar.

– Jag tyckte hela grejen är så himla sjuk. Det är sjukt att kommunen lägger ner resurser för att ta bort en kuk som ritats i snön, säger skaparen Andreas till Metro.

Som en del i detta har det också skapats ett Facebookevent där medlemmarna uppmanas rita liknade snöpenisar – eller snösnippor – runtom i Göteborg.

På väg att återskapas?

Enligt ett av Facebookgruppens senaste inlägg ska en av de som jobbar på saneringsfirman hört av sig och bett om ursäkt för att de ”gett sig på den fria konsten”.

I inlägget skriver mannen att de håller på att kolla på lösningar för att återskapa ”en stor och härlig snökuk”. Fortsättning lär alltså följa.