Hunden Loui är hittad – efter 10 dagar

1 av 5
NYHETER

Hunden Loui var försvunnen i tio dagar från sitt hem i Trollhättan – stulen, enligt polisens misstankar.

Nu har han hittats.

– Vi fick ett tips om att han var vid centralstationen i Borås. Då ringde vi 112 och polisen åkte dit och hittade honom. Vi är så tacksamma mot alla som engagerat sig, säger husse Magnus Olsson.

Shih tzu-hanen Loui försvann förra lördagen från familjens hem i Trollhättan. Först trodde polisen att han rymt, men senare kom uppgifter från två av varandra oberoende vittnen som sett hunden på en buss, buren av en grupp killar som ”bröt på engelska”.

– Först rubricerades det som försvunnet gods, men efter att han hade setts med de där killarna är det nu i stället stöld som gäller, sa Owe Larsson, inre befäl hos polisen i Trollhättan, till lokaltidningen Ttela.

Fick meddelanden från Norge

Samtidigt påbörjades ett stort arbete på Facebook för att hitta Loui. En grupp startades och efterlysningen delades i flera stora hundgrupper.

– Vi har till och med fått meddelanden från hundgrupper i Norge. Sociala medier är väldigt bra när sådana här saker händer, sa Magnus Olsson till Aftonbladet.

Han skulle få rätt. Vid 17.30-tiden på onsdagen kom samtalet: någon hade sett Loui – vid centralstationen i Borås.

– Vi ringde 112 och medan jag pratade med dem åkte det dit en polisbil. Det var en busschaufför som hade känt igen Loui och när polisen kom dit hade busschauffören och en tjej tagit hand om honom, säger Magnus Olsson till Aftonbladet på onsdagskvällen.

”Vi är så oerhört tacksamma”

Han och matte Camilla Johansson är lyckliga och lättade.

”Vi är så oerhört tacksamma för all hjälp och stöd vi har fått av er alla! Tack vare ER medmänniskor, utan er hade vi aldrig fått hem vår Loui. Vi kommer aldrig att kunna tacka er tillräckligt för all hjälp!”, skriver Camilla på Facebook.

Nu är Loui hemma igen – och det var ett kärt återseende med katten Nova som också är en del av familjen.

– Nu släpper det mer för varje minut, han har fått lite käk och träffat Nova igen. Men han var lite medtagen och tillbakadragen först, det har varit mycket för honom antagligen.

ARTIKELN HANDLAR OM