Ikea varnar för blufftävling på Facebook

1 av 2 | Foto: TT Bild/Montage
Ikea varnar för blufftävling på Facebook.
NYHETER

Svenska Ikea-kunder luras att delta i en tävling på Facebook med chans att vinna 15 000 kronor att handla möbler för.

Nu varnar möbeljätten för bluffen.

På onsdagskvällen gick Ikea Sverige ut på sin Facebooksida och varnar kunder för en fejkad Facebooktävling som just nu sprids bland svenska användare.

För att delta i tävlingen ska Facebook-användarna gilla, kommentera och dela en bild – för chansen att vinna 15 000 kronor att handla för på Ikea. Men allt är fejk.

Uppmanar till försiktighet

Så här skriver Ikea på sin officiella Facebooksida:

”Hej! Just nu sprids en kampanj här på Facebook via en sida som är fejk. IKEA varumärket missbrukas för att vilseleda dig. Vi har ingenting med kampanjen att göra och tar starkt avstånd från att människor luras på detta sätt.

Sidan borttagen

På torsdagsmorgonen uppges den aktuella Facebooksidan med blufftävlingen vara borttagen – men företaget uppmanar kunderna att fortsätta vara försiktiga.

”Vi ser allvarligt på det och därför undersöker vi nu om och hur vi kan vidta åtgärder. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med vårt varumärke och vi uppmana er till att vara försiktiga när det kommer till att lämna ut känslig information och klicka på länkar till obekanta sidor. Dela och sprid gärna”.

ARTIKELN HANDLAR OM