Busschauffören stannade – för att knyta äldre kvinnas skosnöre

Fina gesten hyllas av tiotusentals

1 av 2 | Foto: Privat
När chauffören märkte att den äldre kvinnan var för ostadig för att själv kunna knyta sina skosnören stannade han bussen och klev av och hjälpte henne.
NYHETER

När den gamla damen var för ostadig för att själv kunna knyta sitt lösa skosnöre stannade chauffören bussen, klev av och hjälpte henne.

”Det finaste jag sett på länge”, skriver en av passagerarna i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Bussen var på väg från Teknologiska Institutet i Cork, Irland till Kent Station när chauffören stannade vid en hållplats för att släppa av en gammal dam.

Kvinnan var så ostadig så hon nästan höll på att trilla av bussen och när chauffören tittade bak såg han att hon hade ett skosnöre som var löst. När han då stannade bussen för att berätta det för henne svarade hon att hon var medveten om det. Problemet var bara att hon var för ostadig för att själv kunna böja sig ner och knyta det.

”Skickade iväg en slängkyss”

Vad som hände sen har fått tiotusentals Facebookanvändare att hylla chauffören, efter att passageraren Clara O'Brien skrivit ett uppmärksammat inlägg på bussbolagets sida.

Så här skriver hon:

”När en gammal dam klev av bussen höll hon nästan på att trilla. När hon väl kommit av la chauffören märke till att att hennes skosnöre var löst och han stannade bussen för att berätta det för henne. När hon sa att hon redan visste om det insåg han att hon var för ostadig för att kunna böja sig ner och knyta det så han klev av bussen och hjälpte henne.

Jag har inte sett någon göra något så snällt på väldigt lång tid och damen var så tacksam att hon skickade iväg en slängkyss efter honom när bussen körde iväg. Er chaufför gjorde min dag”.

Inlägget har på bara några dagar gillats av över 85 000 personer och delats av över 10 000.

ARTIKELN HANDLAR OM