Annelie Nordström: ”Jag var rädd för Anders Bergström”

1 av 4 | Foto: PETER WIXTRÖM
Kommunals sparkade kassör Anders Bergström.
NYHETER

Annelie Nordström lägger över det mesta av ansvaret för skandalerna inom förbundet på kassören Anders Bergström.

I en intervju med Kommunalarbetaren tar den avgående ordföranden på sig ansvaret att hon inte stoppat honom.

– Anders Bergström var det enda jag var rädd för när jag gick in det här uppdraget, säger hon till tidningen.

I en lång intervju med tidningen Kommunalarbetaren försöker Kommunals ordförande Annelie Nordström förklara skandalerna inom förbundet.

I intervjun återkommer hon gång på gång till att kassören Anders Bergström, som avgick efter Aftonbladets avslöjanden, haft för mycket makt. Hon säger att hon ångrar att hon inte haft honom i ”tillräckligt strama tyglar”.

”Det enda jag var rädd för”

Det framkommer också att Annelie Nordström varit rädd för kassören.

– Anders Bergström var det enda jag var rädd för när jag gick in det här uppdraget. Det försvinner efter ett tag för att han är en varm person bakom den där rollen. Han är kunnig på väldigt många olika sätt. Men det är inte så att man går omkring och tänker att Anders kommer att ta ifrån mig min lägenhet om jag inte är snäll med honom. Men någonstans vilar det i luften eller rummet. Det är klart att andra anställda har det förhållandet till honom, säger hon.

Tusentals medlemmar har lämnat Kommunal den senaste veckan. Det är bland annat på grund av det som Annelie Nordström tidigare i veckan lämnade beskedet att hon avgår som ordförande vid kongressen i vår.

Bergström: ”Inga kommentarer”

Hon säger till Kommunalarbetaren att hon inte utesluter att hon kan komma att avgå som ordförande tidigare.

– Det kan jag inte säga, vi gör ju dagliga värderingar av läget. Och jag har kommit att göra en daglig rannsakan av vad som är bäst för Kommunal. Den här veckan har det varit varje timme, säger hon.

Anders Bergström uppger för Aftonbladet att han inte läst intervjun i Kommunalarbetaren. Han vill heller inte lämna några kommentarer.

– Du får ta det med Kommunals presstjänst, säger han.