Så fick Zelma, 7, tillbaka sin borttappade nalle

Familjeklenoden återfunnen efter äventyr

1 av 3 | Foto: Faksimil/Facebook
NYHETER

Efter ett hotellbesök i Sundsvall uppdagades det att sjuåriga Zelmas nalle Tine var försvunnen. Men ett äventyr på ett tvätteri och en Facebook-efterlysning senare är familjeklenoden Tine snart återförenad med sin familj.

Det var förra helgen som Zelma var på besök i Sundsvall tillsammans med sin pappa, sin storasyster och nallen Tine. Gosedjuret har funnits hos familjen i tolv år och tillhörde först Zelmas äldre syster.  Efter att de lämnat hotellet visade det sig dock att familjen saknade en medlem, nämligen Tine, enligt Sundsvalls Tidning.

”Hon var helt förtvivlad”

De ringde till hotellet då de misstänkte att Tine försvunnit där, men utan framgång. Tine var spårlöst försvunnen.

– Zelma blev jätteledsen, hon var helt förtvivlad. Tine var storasysters favorit också och har varit med på alla våra resor till bland annat Thailand och Kap Verde. Zelmar har aldrig sovit utan Tine, säger mamma Martina till Aftonbladet.

Återfanns på tvätteri

Mamma Martina har några vänner i Sundsvall så hon tog en chansning och lade ut en efterlysning på sin Facebook där hon beskrev tygkaninen Tine och bad om hjälp med att återfinna henne. Inlägget engagerade snabbt många människor och delades över 700 gånger. En kvinna som sett inlägget hörde av sig.

– Hon skrev i chatten att hennes mamma jobbar på hotellet, så mamman ringde till hotellets tvätteri i Ockelbo där Tine fanns, nytvättad och nedpackad för att åka tillbaka till Sundsvall. Men kvinnan ska komma hit till Delsbo idag, lördag, med Tine.
Så snart återförenas den nytvättade familjeklenoden med Zelma igen.

ARTIKELN HANDLAR OM