Trump: ”Skulle kunna skjuta någon utan att förlora sympatisörer”

NYHETER

Att USA har en liberal syn på skjutvapen är ingen nyhet.

Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump tror att han skulle kunna ställa sig på Fifth Avenue och skjuta någon utan att det skulle påverka hans kampanj.

Trots att USA de senaste månaderna har skakats av flera uppmärksammade masskjutningar verkar hårdare vapenlagar fortfarande avlägsna.

En av de främsta motståndarna till sådana lagändringar är den republikanske presidentaspiranten Donald Trump, som tvärtom talat sig varm för färre vapenlagar.

Formade handen till en pistol

Under ett framträdande i staden Sioux Center i delstaten Iowa på lördagen ville den amerikanske miljardären berätta hur lojala hans fans är (och kanske även vad de tycker om skjutvapen).

– Jag skulle kunna stå på Fifth Avenue och skjuta någon utan att förlora sympatisörer, sa han och formade handen till en pistol.

Vill inte utveckla

När CNN senare bad Donald Trump att utveckla sin kommentar avböjde han.

Det här är långt ifrån första gången som den amerikanske miljardären påtalar sina sympatisörers extrema lojalitet. Enligt CNN säger många av dem mycket riktigt att nästan ingenting skulle kunna få dem att stödja någon annan än Trump.