Mördade sin gravida exflickvän – döms till livstid

1 av 3
Loran Mogi, 24.
NYHETER

Loran Guy Mogi, 24, misshandlade sin ex-flickvän till döds efter att hon visat bilder från sitt ultraljud på deras gemensamma barn.

Nu skärper hovrätten straffet och dömer Loran Guy Mogi till livstids fängelse för mord.

Loran Guy Mogi misshandlade sin gravida ex-flickvän på en lekplats i Vårgårda i augusti förra året.

Den 25-åriga kvinnan hade varit på ultraljudsundersökning och på kvällen visade hon bilderna för den blivande pappan, expojkvännen Loran Guy Mogi. Då misshandlade han henne svårt och tog sedan med sig kvinnan in i den närliggande lägenheten där han ströp henne.

Enligt domen har Mogi slagit kvinnan upprepade gånger i ansiktet och på kroppen med knytnävarna.

Flydde på cykel

Efter det brutala mordet tog han först en dusch och flydde sedan på cykel till tågstationen i Vårgårda. Där satte han sig på ett tåg till Göteborg, tog sig till Landvetters flygplats och satte sig på ett plan till kontintenten.

Han gömde sig på en flyktingförläggning i Hannover och blev internationellt efterlyst. Det troliga motivet bakom dådet var att Mogi inte ville att flickvännen skulle föda deras barn när de inte var tillsammans längre, har åklagaren Robert Beckard sagt.

– Men offret har hittats i hans lägenhet, och strax därefter lämnar han Sverige. Dessutom finns vissa uppgifter om en "viss turbulens" i deras relation, sa Robert Beckard till Aftonbladet.

Skärper straffet

Loran Guy Mogi dömdes tidigare av Alingsås tingsrätt till 18 års fängelse och utvisning för mord. Utvisningen gjorde att straffet tidsbestämdes men såväl åklagaren som försvaret överklagade och i dag kom hovrätten för västra Sverige med sin dom – Loran Guy Mogi döms till livstids fängelse för mord.