Handlade kläder till dotterns begravning - vill tacka kassörskan

1 av 2
Natalie Henderson.
NYHETER

Natalie Henderson skulle gå igenom det varje förälder önskar att de aldrig behöver uppleva. Besöket i affären för att köpa kläder till dotterns begravning ledde till att hon skrev ett tackbrev till kassörskan.

Dottern Alice föddes den 8 september, men dog tragiskt kort därefter. Natalie Henderson och hennes sambo i skotska Aberdeen var i samband med förberedelserna till dotterns begravning i en klädaffär för att köpa kläder till Alice sista vila.

I ett inlägg på Facebook den 30 december skrev hon ett litet tackbrev till den kassörska som jobbade på klädkedjan John Lewis. Inlägget har sedan dess spridits i omgångar.

Det var något av det värsta jag har varit med om, att se alla dessa glada mammor och pappor köpa festklänningar etc med sina barn i händerna”, skriver hon i texten.

”Glad att människor bryr sig”

Hon fortsätter senare med att berätta att en kassörska i butiken gjorde allt för att Natalie och hennes partner skulle känna sig lite bättre till mods. Det slutade med att de inte behövde betala för något av klädesplaggen de valde ut.

Kassörskans uppträdande har hyllats av många på Facebook. Över 100 000 har gillat Natalies inlägg som också fått nästan 5 000 delningar.

Jag är glad att det finns platser i världen där det finns människor som bryr sig om sörjande föräldrar”, står det i en av alla kommentarer under inlägget.

Här är Natalies tackbrev i sin helhet:
John Lewis. Jag skulle vilja skicka ett stort tack till era anställda på barnklädesavdelningen i Aberdeen från mig och min partner. Vi förlorade tragiskt vår dotter Alice i september och var tvungna att göra ett hemskt besök till affären för att köpa kläder till hennes begravning.
Det här var något av det värsta jag har varit med om, att se alla dessa glada mammor och pappor köpa festklänningar etc med sina barn i händerna. När vi såg lite vilse och ledsna ut kom en underbar kvinna fram och hjälpte oss jättemycket. Hon gav oss en kupong för att få varsin kaffe medan vi väntade på att hon skulle bli klar med det hon höll på med. Sedan kom hon tillbaka och erbjöd oss att välja vad vi vill i affären utan att behöva betala.
Hon vägrade ta emot pengar från oss, hon slog in den lilla rosa klänningen och tightsen i ett vackert paket och följde med oss till dörren när vi skulle gå. Vad fantastiskt gjort av henne för oss. Vi tackar henne och hela butiken från hela vårt hjärta. Alice såg jättevacker ut.

ARTIKELN HANDLAR OM