”Han fick mig att förlora allt mitt självförtroende”

Hennes inlägg ger styrka till unga

1 av 2 | Foto: Privat
Idag färgar Brittaney Lynn Shanes håret precis så som hon vill.
NYHETER

Brittaneys Lynn Shanes Facebookinlägg om att vara i ett dåligt förhållande – och att lyckas komma ut stark på andra sidan – har gillats och delats av hundratusentals. ”Det är så svårt för mig att berätta om det här och erkänna att jag blev så sårbar på grund av en kille”·

I två år var Brittaney Lynn Shane, från Alabama USA, tillsammans med en kille som successivt bröt ner hennes självförtroende.

Vad hon än gjorde, hur hon än försökte förändra sig själv så var hon aldrig tillräckligt bra för personen hon älskade allra mest.

”I nästan två år övertygade du mig om att du spelade i en högre liga än jag och att jag inte var tillräckligt bra så som jag var”.

Till sist blev Brittaney lämnad för en ”yngre, sötare tjej”.

Först klandrade hon sig själv, men sen insåg hon att det inte var hennes fel. Istället kom hon ut starkare än innan. I ett Facebookinlägg som gillats av över 300 000 personer och som därefter plockats upp av flera stora nyhetssajter och Facebooksidor delar hon med sig av sin historia i syfte att stärka andra unga tjejer som fastnat i dåliga förhållanden.

Läs hela inlägget här:

”Du sa alltid att jag inte passade i långt hår, att du föredrog tjejer med kort hår.

Så jag höll det kort.

Du skrattade åt mig och sa att jag såg löjlig ut när jag färgade mitt hår rött när vi var tillsammans.

Så efter en vecka färgade jag tillbaka till blont.

Du påpekade alltid om jag använde för mycket smink.

Så jag slutade med det.

Du sa att tatueringar och piercingar såg billigt och fult ut. Och du försökte ta ut min navelpiercing varje gång du såg den.

Så jag tog ut alla mina piercingar och skaffade inga fler tatueringar.

Du påpekade mina bristningar varje gång du såg dem.

Så jag gjorde mitt bästa för att dölja dem.

Du påpekade varje gång jag såg ut att ha gått upp i vikt.

Så jag började äta mindre.

Du påpekade varje litet fel jag hade.

Och jag förlorade varje bit av självförtroende jag hade.

I nästan två år övertygade du mig om att du spelade i en högre liga än jag och att jag inte var tillräckligt bra så som jag var. Jag gjorde allt jag kunde för att vara så som du ville att jag skulle vara. Men det var fortfarande inte tillräckligt bra. Du lämnade mig för en yngre och sötare tjej. Någon som du kunde forma så som du ville. Så som du försökte med mig. Och tills för ett par månader sedan så anklagade jag mig själv för det som hänt. Du anklagade mig också.

Men till sist så började jag se sanningen. Du spelade inte i en annan liga än jag. Jag spelade i en högre liga än du. Jag var inte den som inte var tillräckligt bra för dig. Du var den som inte var tillräckligt bra för mig. Du kunde inte acceptera mig för den jag var. När jag tog dig för den du var. Dina många många många fel och allt annat som var där. Den enda gången jag bad dig att ändra på dig var när jag frågade om du kunde visa att du faktiskt brydde dig om mig. Vilket du aldrig gjorde.

Så här är jag ett par månader senare. Mitt hår har växt. Mitt hår är knallrött. Jag har skaffat en ny tatuering. Nya piercingar. Jag har börjat använda smink igen. Jag äter vad jag vill när jag vill. Jag har fortfarande bristningar.

Och jag har äntligen fått tillbaka mitt självförtroende.

Jag ser äntligen mig själv när jag ser mig i spegeln. Inte tjejen du skapat. Du har ditt liv. Din nya kärlek. Din sida av storyn. Men du har inte längre mig. Inte på något sätt.

Det är så svårt för mig att berätta om det här och erkänna att jag blev så sårbar på grund av en kille. Något jag sa aldrig skulle hända. Det är förnedrande bara att tänka på hur lågt jag sjönk. Men det som ger mig styrka att berätta om det här är det faktum att jag kom över det och att jag äntligen är mig själv igen”.

ARTIKELN HANDLAR OM