En person dök upp till O'Malleys möte – nu har han bestämt sig

1 av 2
NYHETER

Endast en person dök upp till ett event med den demokratiske presidentkandidaten Martin O'Malley i Iowa i december.

Mannen var då inte helt hundra på vem han skulle backa inför valet 2016. Men nu har han bestämt sig – och rösten går till den tidigare Maryland-guvernören.

En man i keps och vitt skägg var den enda att dyka upp till ett sent möte med den aspirerande presidentkandidaten Martin O'Malley i december. Stormigt vinteroväder hade fått några av O'Malleys motståndare att ställa in sina inbokade stopp i den viktiga delstaten Iowa – men den förre detta Maryland-guvernören valde att köra på, skriver nyhetssajten Politico.

– Under det allra sista eventet för kvällen hade vi faktiskt en imponerande total på en person som dök upp. Men gud, vad han var glad att se mig. Så glad att vi tillbringade hela den avsatta tiden med honom, sa O'Malley senare till MSNBC:s program ”Morning Joe”.

Bilden på O'Malley och den vithårige sympatisören fick viral spridning efter att en lokal reporter twittrat ut en bild på deras innerliga samtal. Mannen ska dock ha lämnat mötet fast besluten att vänta innan han tog ett slutgiltigt beslut om vem han skulle stödja i presidentkandidatsracet.

I en telefonintervju med Politico berättar den 57-årige mannen, vars namn visat sig vara Kennan Seda, nu att han beslutat att lägga sin röst på O'Malley.

Seda säger vara ”mycket nöjd med hans uppträdande i allmänhet” och berättar att han i princip bestämde sig redan dagen efter, då O'Malley ringde upp honom och tackade för samtalet.

– Vi behöver en framtid, och jag sa ”du är framtiden för det Demokratiska partiet, säger Seda att han sa till O'Malley.

ARTIKELN HANDLAR OM