Pelles lösning hindrar småbarn från att klättra

”Det tog ett tag innan jag kom på en idé som inte var för invecklad”

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Pelle Henriksson med sin smarta klätterstopp-lösning.
NYHETER

Pelle Henriksson har kommit på ett snabbt och billigt sätt att hindra små klättrare från att bestiga stolar och bord.

– Barnen var till en början lite griniga när dom inte fick ut stolen men sedan var det lugnt, säger han till Aftonbladet.

När Pelle Henriksson från Vikmanshyttan och hans fru fick sin dotter förstod de vad andra småbarnsföräldrar pratat om – att det knappt går att vända ryggen till innan barnet är uppe på bordet.

– Det tog ett tag innan jag kom på en idé som inte var för invecklad för om det inte var smidigt skulle den inte bli använd, säger han till Aftonbladet.

Hemmafixad lösning

Lösningen blev ett snöre med två klossar i båda ändarna som man fäster i stolsryggen på vardera sida om bordet. På så vis sitter stolarna ihop tvärs över bordet, och går inte att dra ut, och kan inte tippa.

– Barnen var till en början lite griniga när dom inte fick ut stolen men sedan var det lugnt. Jag har inget problem med att dom sitter där bara jag har uppsyn.

Efter att Pelle lagt ut en bild på lösningen i Facebookgruppen Återbruka mera har den gillats av över 4 000 personer.

– Kommentarerna på Facebook har varit många och positiva det verkar vara ett problem hos småbarnsföräldrar.

FAKTA

Gillar att skapa

Pelle Henrikson har tidigare medverkat i Aftonbladet med sina träskulpturer föreställande snögubben Olaf från filmen Frost. På sin Facebooksida Pelle Henriksson idé och form lägger han kontinuerligt upp nya verk.

ARTIKELN HANDLAR OM