En anhållen för bomben som dödade Luna, 4

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Luna Mandic, 4 år.
NYHETER

En man i 20-årsåldern har anhållits för bilbomben som dödade fyraåriga Luna Mandic och tre män i Torslanda i somras.

Mannen är skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Det var i somras den 12 juni som fyraåriga Luna Mandic och tre vuxna män dog när deras bil exploderade i Torslanda.

Luna och hennes pappa Dejan Mandic var på väg hem från en fisketur den sommardagen. En sprängladdning hade placerats i bilen och alla fyra personerna dog av explosionen som inträffade i en rondell.

– Det är en väldigt, väldigt speciell händelse och innehåller en helt annan dimension än vad vi tidigare sett med den här lilla flickan. Man har ställt sig på polisens sida, sa Robert Karlsson, chef på polisens utredningsenhet i region Väst, till Aftonbladet tidigare.

Gängledare i bilen

I bilen med Luna och Dejan fanns en 32-årig man, en känd gängledare i Göteborg, dömd för grova brott. Ytterligare en man på besök i Sverige var med.

Polisen tror att sprängladdningen placerats i bilen av någon utomstående.

– Vi är alla chockade, vi har tagit smärtstillande tabletter hela dagen, sa flickans faster i samband med dådet.

Åklagarmyndigheten har nu anhållit en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Mannen är hemmahörande i Göteborg och är tidigare känd av polisen.

”Pekar mot honom”

– Jag går inte in exakt vad som lett oss dit men det är flera omständigheter och faktorer som pekar mot honom, säger kammaråklagare Stina Lundqvist till TT.

Polisen har bekräftat att en av personerna som är inblandad har koppling till de konflikter med skjutningar som skakat Göteborg förra året.