20-åring sköts till döds dagen före rättegången

Utsatt för mordförsök i oktober

1 av 3
NYHETER

En man i 20-årsåldern är död efter skottlossning i Hageby i Norrköping.

Ytterligare en man är skottskadad och är gripen misstänkt för mord.

Redan i oktober blev den döde utsatt för mordförsök.

Rättegången skulle ha börjat i dag.

Strax efter klockan 14 larmades polisen till området Hageby i Norrköping. Där hittades två skadade män på en parkeringsplats. Flera personer ska ha larmat efter att ha hört flera smällar och sett två skadade personer på marken.

De båda männen fördes till sjukhus efter skottlossningen.

En allvarligt skadad

En av de skadade, en man i 20-årsåldern, avled senare av skadorna, bekräftar Vrinnevisjukhuset i Norrköping för Aftonbladet. Mannen var hemmahörande i Norrköping, enligt sjukhuset. Anhöriga är underrättade.

Den andre mannen, som uppges vara i 35-årsåldern, bedöms vara allvarligt skadad. Han ska, enligt polisens hemsida, vara gripen misstänkt för mord alternativt dråp. Detta efter att man hållit förhör med mannen.

Den nu döde mannen utsattes för ett mordförsök redan i oktober. Han ska då ha skjutits med tre skott i ett grönområde i Hageby. Även då påträffades den skjutne utomhus i Hageby.

Rättegången skulle ha dragit igång på onsdagen, vilket bekräftas av åklagare.

– På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det nu inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag diskutera med tingsrätten och övriga parter i morgon i samband med att rättegången startar, säger chefsåklagare Torsten Angevåg vid Åklagarkammaren i Norrköping, som är åklagare i ärendet, i ett pressmeddelande.

Med i Hells Angels

Enligt nt.se var båda männen involverade i mc-gäng i Norrköping. En 29-årig man man står åtalad för mordförsöket i höstas mot den nu ihjälskjutne mannen.

Den åtalade ska ha varit medlem i Hells Angels supportergrupp. Den ihjälskjutne hade enligt åtalet börjat umgås med personer från Outlaws tidigare Norrköpingsavdelning, vilket ska vara motivet till mordförsöket, skriver tidningen.

Även den skottskadade mannen i 35-årsåldern har tidigare figurerat i kriminella kretsar, enligt nt.se.

Polisen utesluter inte att fler kan vara inblandade i händelsen, skriver de på sin hemsida.

Åklagare är inkopplad som förundersökningsledare för tisdagens dödsskjutning. Polisen gjorde flera intressanta fynd under dagens tekniska undersökning.