Larm om skytt på sjukhus: ”Fly, göm er eller slåss”

NYHETER

Larm om en beväpnad person på ett militärsjukhus i San Diego har gått ut till de anställda.

”Fly, göm er eller slåss” står det i meddelandet, enligt Reuters.

San Diego-polisen uppger att de fått larm om att skott har avlossats.

Militärsjukhuset Naval Medical Center i Balboa Park i San Diego gick ut med varning strax efter klockan 17, svensk tid. I varningen på Facebook skriver de att en ”skytt har nyss rapporterats i byggnad #26. Alla i byggnaden ombeds fly, gömma sig eller slå tillbaka”.

Enligt San Diego-polisen har det fått rapporterar från sjukhuset om att skott har avlossats på området men att de i nuläget inte har fler detaljer, uppger NBC San Diego.

”Barrikadera dörren och ring 911. Stäng av ljudet på telefoner och andra enheter” uppmanar myndigheterna de personer som befinner sig i byggnaden.

Helikopterbilder från platsen visar hur polisen mobiliserar utanför en av byggnaderna på sjukhusområdet och hur människor förs ut hus 26.

Till följd av larmet har även flera skolor i San Diego spärrats av, uppger CBS News. Knappt två timmar efter första larmet uppges att skolorna släppt avspärrningarna.

Den amerikanska flottan har släppt ett pressmeddelande, enligt ABC News, där de uppger att skott ska ha hörts i byggnad 26 i källaren och bland annat hundpatruller genomsöker huset i nuläget.

Efter en första genomsökning av byggnaden uppger en polistalesperson att de inte hittat några tecken som tyder på att det ägt rum en skottlossning, enligt NBC News.

Polistalespersonen uppger att de nu fortsätter arbeta i lokalerna och söker det vittne som slagit larm om att skott har avlossats i husets källare.

ARTIKELN HANDLAR OM