Schweizisk nunna kidnappad – igen

Foto: AP/BRAHIMA OUEDRAOGO
Bilden, som visar nunnan Beatrice Stockly till vänster, togs i april 2012 efter att hon lämnats över av militanta gruppen Ansar Dine i Burkina Faso. Nu har hon kidnappats igen.
NYHETER

Den schweiziska nunnan Beatrice Stockly kidnappades för andra gången i Mali av terrorgruppen Aqim.

Nu släpper kidnapparna en film där de kräver att fängslade Aqim-medlemmar ska släppas i utbyte mot Stocklys frihet, skriver CNN.

Aqim (al-Qaida i islamiska Maghreb) har släppt en film som visar att den schweiziska nunnan Beatrice Stockly är gisslan hos terrorgruppen.

För att schweiziskan ska släppas fri kräver gruppen att ett fångutbyte ska genomföras, uppger CNN.

Fördes bort från sitt hem

Beatrice Stockly ska ha befunnit sig i sitt hem i staden Timbuktu i Mali när det knackade på dörren. När hon öppnade fördes hon bort av beväpnade män.

Beatrice Stockly har varit fånge hos Aqim en gång tidigare. Hon kidnappades första gången 2012 men släpptes då fri efter en vecka i fångenskap. Enligt CNN varnade schweiziska myndigheter henne för att återvända till Mali efter sin frigivning. 

Svensk gisslan sedan 2011

Det är Aquim i Mali som sedan 2011 håller svensken Johan Gustafsson som gisslan. I början av januari var utrikesminister Margot Wallström (S) på besök i landet tillsammans med en svensk delegation där både försvarsminister Peter Hultqvist (S) och ÖB Michael Bydén ingick.

– Han finns ständigt med oss i tankarna och vi fortsätter att göra allt för att få honom fri, sa Wallström till Sveriges radio efter hemkomsten.