Andreas, 24, har tatuerat in Leif GW Persson på låret

Hyllas av huvudpersonen: ”Mycket välgjort”

1 av 3 | Foto: Kulör / Privat.
Andreas nya GW-tatuering.
NYHETER

Andreas Arwidsson, 24, valde att tatuera in en av sina stora favoriter på låret: Leif GW Persson. Kriminologen och författaren fick själv se tatueringen – och verkar gilla initiativet.

– Det är ett mycket välgjort porträtt faktiskt, sa han i tisdagens ”Veckans brott” i SVT.

Foto: Privat.
Andreas Arwidsson.

Andreas Arwidsson från Eskilstuna har alltid gillat Leif GW Persson. Nyligen beslöt han därför att tatuera in den sistnämndes ansikte på sin kropp.

– Jag har alltid tyckt att han varit en skön lirare. Och sen så har det väl tagits upp som ett skämt några gånger men till slut bestämde jag mig för att göra den och resultatet blev riktigt bra, säger Andreas till Aftonbladet.

Tog åtta timmar

Tatueringen lades ut på Facebook av tatueraren Adam Augustsson på studion Kulör i Eskilstuna. Där har den fått över 500 gilla-markeringar.

– Det är kul såklart, men jag gjorde tatueringen för min egen skull och inte för att få publicitet och uppmärksamhet, säger Andreas.

Det tog hela åtta timmar att göra klart tatueringen, men Andreas var nöjd med resultatet.

Leif GW: ”Mycket välgjort”

På tisdagen togs tatueringen till och med upp i SVT-programmet ”Veckans brott”, där Leif GW Persson själv medverkar som expert. Han verkar uppskatta Andreas initiativ.

– Det är ett mycket välgjort porträtt faktiskt, sa han i programmet.

Programledaren Camilla Kvartoft frågade sedan vad Leif GW egentligen tycker om tatueringar.

– Förr i tiden var det ju bara sjömän och kriminella plus den danske kungen som lät tatuera sig. Idag är det ju alla och envar, sa han och fortsatte:

– Jag kommer ihåg första gången jag såg en kvinna ha en tatuering och det var nästan chockartat för mig. Det var ändå inte så många år sedan. Jag har inget emot det, men jag kommer aldrig skaffa någon.

ARTIKELN HANDLAR OM