Hundratals civila dödade i ryska flygattackerna

NYHETER

Rysslands lufträder i Syrien har lett till att nästan 500 civila dödats, enligt organisationen Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.

Bland dödsoffren finns 127 barn.

Ytterligare 211 civila har dött till följd av Assad-regimens bombningar.

Enligt Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter, SOHR, har de syriska och ryska flygbombningarna medfört att många civila har dödats.

Från årsskiftet fram till den 27 januari har ryska lufträder i flertalet provinser i Syrien orsakat 471 civila dödsfall. Bland dödsoffren finns 127 barn och 56 kvinnor, uppger den Londonbaserade organisationen.

Enligt SOHR:s sammanställning har dessutom 211 civila, 30 barn och 20 kvinnor, dödats i samband med flygbombningar utförda av president Bashar al-Assads styrkor.

Fredssamtal inleds på fredagen

Den obekräftade rapporten kommer en dag före inledningen av fredssamtalen om Syrien i Genéve. Enligt tidigare uppgifter ska fredssamtalen pågå i ett halvår och inledningsvis fokusera på att få till en bred vapenvila och hur man ska göra för att stoppa terrorgruppen IS.

Det syriska inbördeskriget har rasat sedan 2011. De senaste fyra månaderna har Ryssland haft en hög militär närvaro i landet för att stötta den syriska regimen.