”Miljardären förstörde korallrev med lyxjakt”

1 av 3 | Foto: AP
Paul Allen, en av Microsofts grundare.
NYHETER

Miljardären Paul Allen har med sin superlyxjakt MV Tatoosh kört sönder 1 300 kvadratmeter korallrev, enligt myndigheterna på Caymanöarna.

Korallrevet är skyddat som återhämtningszon och avgörande för det marina livet.

Paul Allen, miljardär och en av grundarna till Microsoft, anklagas för att med sin superlyxjakt MV Tatoosh ha förstört 1 300 kvadratmeter korallrev på Caymanöarna.

Miljömyndigheten på öarna säger att kedjan till ankaret på Allens båt trasat sönder koraller i återhämtningszonen ”West bay”, där 80 procent av revet är avgörande för det marina livet i området.

Dykare gjorde en utvärdering av skadorna i förra veckan och resultatet ska presenteras nästa vecka, skriver Daily Mail.

Skyller på hamnpersonal

En myndighetsperson säger till Cayman News Service att ”vi måste ta lärdom av händelsen så att vi på ett effektivt sätt kan förhindra liknande olyckor av lyxjakter”.

Enligt uppgifter på sociala medier var det i förra veckan som miljardärens båt låg ankrad i korallzonen.

En talesperson för Paul Allen skyllde olyckan på ansvariga i hamnen och sa att besättningen endast följde instruktioner när de ankrade, skriver Daily Mail. När vinden tilltog och blåste iväg lyxjakten mot korallrevet sa besättningen att de flyttade båten.

God för tio miljarder

Paul Allen är god för omkring tio miljarder kronor och äger ett enormt hus på Caymanöarna samtidigt som han köpt upp flera tomter på ön för sina gäster.

Även huvudgrundaren till Microsoft, Bill Gates, äger hus i ögruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM