Man gripen vid hotell i Disneyland

1 av 5
NYHETER

En man beväpnad med två skjutvapen har gripits på Disneyland Paris.

Enligt franska RTL bar mannen på en låda ammunition och en koran.

Polisen jagar nu en kvinna som uppges vara på fri fot, skriver Le Parisien.

En 28-årig man har gripits på Disneyland Paris efter att han försökt gå in med två skjutvapen gömda i en resväska. Mannen stoppades i säkerhetskontrollen efter att detektorerna gett utslag på hans väska. Mannen gjorde inget motstånd när polisen kom för att gripa honom, rapporterar Sky News.

I resväskan ska mannen ha haft två skjutvapen, en låda ammunition och en koran.

– Vapen hittades i mannens väska när han gick igenom metalldetektorn under en säkerhetskontroll vi har vid ett av hotellen, säger Francois Banon, talesman för Disneyland Paris, till tidningen.

– Vi larmade genast polisen och mannen kunde gripas.

Kvinna på fri fot

Mannen ska i samband med gripandet haft sällskap av en kvinna som misstänks vara kompanjon, enligt The Independent.

Kvinnan ska bland annat ha bokat ett rum för två på hotellet där gripandet ägde rum, i närheten av nöjesparken. Men hon kunde ta sig från platsen i samband med att mannen blev upptäckt.

Nu jagas kvinnan av fransk polis, skriver Le Parisien.

Vid 18-tiden cirkulerade uppgifter om att kvinnan gripits, men enligt CNN hade polisen tagit fel person som kunde släppas efter ett tag.

Fruktade för sin säkerhet

Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, greps vid lunchtid. Därefter sökte polisen igenom hans bil som stod parkerad på området, men det är fortfarande oklart om det hittat något.

En ”liten explosion” ska också ha hörts alldeles efter polisen undersökt den misstänkta mannens bil. Det uppger en journalist från tv-kanalen France3 på Twitter.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen enligt den franska polisen, rapporterar AP. Polisen poängterar att det inte finns någonting som tyder på att brottet var terroristrelaterat, och mannen hävdar att han bar vapen eftersom han fruktade för sin säkerhet.

Disneyland Paris ligger i östra delarna av den franska huvudstaden och är bland Europas mest besökta turistattraktioner.

Det råder undantagstillstånd i Frankrike sedan terrordåden i Paris då 130 personer dog i november.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris

Frankrike