Lastbil krockade med flygplan på Arlanda

1 av 2 | Foto: Läsarbild
En dörr på planet demolerades.
NYHETER

En lastbil krockade i eftermiddags med ett flygplan på Arlanda.

En dörr på planet, som skulle lyfta mot Thailand klockan 17.50, demolerades så allvarligt i kollisionen att man fick ta det ur drift.

– Vi kommer nu flyga in ett annat plan och ny avgångstid blir klockan tio i morgon bitti, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Det var i eftermiddags som olyckan var framme på Arlanda. En catering–bil körde in i ett flygplan som stod parkerat på plattan på flygplatsen.

Flygplanet från bolaget TUIfly med flightnummer TOM636 skulle lyfta mot Krabi i Thailand klockan 17.50 men har sedan krocken inte rört sig en tum. I alla fall inte uppåt.

– Jag vet inte hur researrangören väljer att göra, vi inväntar ny information, säger Charlotte Periasamy, pressinformatör på Swedavia.

Nytt plan på ingång

Fritidsresor uppger att man inte kommer att kunna använda det krockade flygplanet.

– Det kördes direkt till hangaren och undersöktes. Man kom där fram till att det var så pass allvarligt att vi inte kan använda det, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Ett nytt flygplan ska nu flygas in till Arlanda för att ta resebolagets kunder till Krabi.

– Ny avgångstid blir klockan tio i morgon. Vi håller just nu på att informera kunderna på plats. Vi kommer även skicka ut information digitalt, säger Mathias Bergendahl.

Hotell och middag

De strandsatta resenärerna ska nu inkvarteras på hotell vid Arlanda och bli bjudna på middag av researrangören.

Hur olyckan exakt gick till är oklart i nuläget.

– Det kommer att genomföras en utredning för att bringa klarhet i vad som hänt, säger Charlotte Periasamy.