600 djur räddade från mardrömsgård

Ägarna gripna för djurplågeri

1 av 5 | Foto: AP
En av valparna som räddades från djurhemmet i North Carolina.
NYHETER

Minst 600 djur har räddats från ett djurhem i North Carolina i USA.

Det är en av de största djurräddningsinsatserna i amerikansk historia, enligt organisationen ASPCA, som arbetar mot djurplågeri.

– Djuren blev överlyckliga, säger Ehren Melius på ASPCA.

300 hundar och hundvalpar, 250 katter, 40 hästar och ett flertal grisar har räddats från ett djurhem i Raeford, North Carolina.

Efter flera klagomål om dåliga förhållanden slog organisationen ASPCA till i torsdags. Då hade inspektörerna vid flera tillfällen varnat ägarna om att djuren saknade både veterinärtillsyn och tjänligt vatten, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt ASPCA själva ska många av djuren ha saknat tak över huvudet. Många av dem hade öppna sår och obehandlade sjukdomar.

– Det vi hittade på det här hemmet är oacceptabelt. Det är helt uppenbart att de här djuren inte har fått adekvat vård, säger Tim Rickey på ASPCA.

En hund fick avlivas

En av hundarna hade så svåra problem att den fick avlivas, men i övrigt tycks de flesta av djuren redan må bättre. De har rakats och fått rena sovplatser i den temporära kennel som organisationen upprättat.

– De blev överlyckliga. Vårt mål är att göra deras liv lite bättre för varje dag som går, säger Ehren Melius på ASPCA.

De båda ägarna till djurhemmet riskerar nu åtal för djurplågeri. Deras advokat har inte velat uttala sig. Det har dock deras vän Nancy Moore gjort.

– Jag tycker att de erbjöd en fantastisk service för samhället och djuren. De har vigt sina liv åt att ta hand om djuren, säger hon till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Djurskydd

USA