Flickor ofredade under spökvandring

NYHETER

Spökvandringen under kulturnatten i Växjö skulle bli spännande och kul för barnen.

Men vandringen fick avbrytas efter att tre flickor utsatts för ofredanden och stöld.

– Flickorna var i tioårsåldern, säger Alexander Gustafsson vid Växjöpolisen.

Vid klockan 18.30 inleddes spökvandringen i Linnéparken i Växjö.

Evenemanget var en del av kulturnatten och lockade mycket folk. Men arrangören, Teater Respekt, tvingades avbryta vandringen.

– Det var två flickor i tioårsåldern som var skådespelare och statister på spökvandringen som utsattes för ofredanden, säger Alexander Gustafsson, inre befäl vid Växjöpolisen.

Enligt polisrapporten blev den ena flickan ofredad av en grupp yngre pojkar som ryckte och slet i hennes hår. Den andra flickan blev sexuellt ofredad genom att någon tagit ”ett ordentligt tag om hennes rumpa”.

Senare under kvällen anmälde en mamma att hennes dotter blivit bestulen på sin mobiltelefon.

– Förövaren tog tag i henne, letade igenom hennes kläder, tog telefonen och försvann in i folkmassan, säger Alexander Gustafsson.

Inga signalement

Polisen har knapphändig information och få spaningsuppslag. Det rörde sig mycket folk på platsen och signalementen på gärningsmännen är i princip obefintliga.

– Det bästa signalementet är vid stölden. Det ska ha varit en man över 180 centimeter, normalt byggd och med mörka kläder, det är allt vi har, säger Alexander Gustafsson.

Han tror inte att händelserna är jämförbara med de övergrepp som uppmärksammats i Köln och Stockholm den senaste tiden.

– I fallet med flickan som blev omringad så rörde det sig enligt flickan om pojkar som var sju till elva år. Det lät mer som ofog än övergrepp, säger Alexander Gustafsson.

Polisen ska nu utreda om fler flickor blev utsatta under kulturnatten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Växjö