Är det här Sveriges märkligaste bostadsannons?

Mäklaren: ”Ville göra något annorlunda”

1 av 3 | Foto: 1st Street/Emily Dahl
Annonsen som förbryllar.
NYHETER

Fastighetsmäklaren Katarina Ljung valde att kliva utanför ramarna när hon skulle lägga ut en lägenhet på Hemnet. Istället för att beskriva lägenheten och hur den ser ut valde hon att fokusera på känslan man får av att befinna sig i lägenheten.

– Vi vill erbjuda de som tittar att få känslan som säljarna hade när de bodde i lägenheten, säger Katarina till Aftonbladet.

”Sätter ner fötterna mot de gamla planken som knakar lite lätt mot det annars tysta rummet. Sakta går jag över golvet för att inte väcka någon av de andra. Genom vardagsrummet, förbi den magnifika kakelugnen, lyser ljuset in från de två stora fönstren och rummet känns magiskt.”

Det var ingen traditionell bostadsannons som lades ut på Hemnet under fredagskvällen. Mäklaren Katarina Ljung hade länge tänkt att göra något annorlunda med en annons och när fyrarummaren på Södermalm i Stockholm skulle säljas såg hon sitt tillfälle.

Lägenheten, som är på 106 kvadradmeter och byggd på 1800-talet, gav Katarina en viss känsla när hon klev in i den.

– Den känslan är svår att förmedla utan att gå utanför ramarna för hur annonser ser ut. Jag ville fånga känslan av att bo i lägenheten, av att vakna i den en lördagmorgon och inte bara använda bilderna. Det är svårt för spekulanter att få en bra bild av känslan och jag ville framhäva den, säger Katarina.

Stort intresse

Den annorlunda texten verkar ha fått önskad effekt. Sedan annonsen lades ut har lägenheten nästan dubbelt så många träffar som andra lägenheter i samma prisklass på Hemnet.

– Jag har aldrig sett en liknande annons, jag tror folk är lite rädda för att det ska uppfattas som annorlunda. Men säljarna tyckte om texten.

Se hela annonsen nedan.

FAKTA

Annonsen i sin helhet

”Det är helt tyst här. Precis som om hela staden sover när det är första dagen på helgen. Skönt att kunna vakna utan klockan som ringer. Jag vänder mig mot nattduksbordet- 8. Klockan är bara 8. Sätter ner fötterna mot de gamla planken som knakar lite lätt mot det annars tysta rummet. Sakta går jag över golvet för att inte väcka någon av de andra. Genom vardagsrummet, förbi den magnifika kakelugnen, lyser ljuset in från de två stora fönstren och rummet känns magiskt. Intill soffgruppen ligger spelet kvar från igår kväll. Jag plockar ihop det snabbt och ställer in det i den stora bokhyllan i den inre hallen.

Jag kommer ihåg dom morgnar när jag var liten, mamma brukade baka. Jag är inte den som bakar men någonting lockar mig att försöka. Köket som annars brukar vara fullt med folk står nu tyst och väntar. Utanför de två stora fönstren hoppar små fåglar i det stora trädet. Nere på gården leker ett barn. Härligt att se någon annan som är vaken. Jag tar stegen och klättrar upp. I något av skåpen högst upp bör den gamla kokboken ligga. Här ligger den. Scones. Lagom lätt. Klättrar ner från stegen och letar upp en bunke. Man ska inte klaga på gott om förvaring men den där bunken var inte lätt att hitta. Mjöl, bakpulver, sirap, salt. 20 minuter på 200 grader. Frukosten är serverad, med några extra tillbehör från kylskåpet står allt framme på det stora matbordet.

Knack knack- är du vaken. Alla tre sovrum har dörren stängd. Kanske tycker dom det är för tidigt att vakna nu men vi har hela dagen framför oss. Inget svar. Jag öppnar spegeldörren och kikar in. Solen strålar in genom fönstret och rummet värms upp på ett speciellt sätt. Det är något otroligt romantiskt över sekelskifte. Nu börjar de vakna till liv. Morgonen går så snabbt i goda vänner sällskap och snart har morgonen passerat. Tänk att efter bara en dag in på helgen känns kroppen utvilad. På något oförklarligt sätt känner jag mig alltid utvilad här, även fast all puls ligger 50 meter härifrån. Jag trivs alltid när jag får vara hemma, jag trivs här hemma. Hoppas du ska trivas här.”

Källa: Hemnet.

ARTIKELN HANDLAR OM