Minst 45 döda i explosioner i Damaskus

NYHETER

Minst 45 personer dödades och över 100 skadades när två självmordsbombare utlöste sina sprängladdningar i Syriens huvudstad Damaskus, skriver nyhetsbyrån AFP med hänvisning till statliga medier i landet.

Explosionerna inträffade i Damaskus största shiitiska distrikt Sayeda Zeinab, nära en viktig shiamuslimsk helgedom. Bilder i statlig syrisk tv visar brinnande byggnader och bilvrak på platsen, rapporterar Reuters.

Tidigare i dag kom uppgifter om att nästan 3 600 människor i Syrien har dödats till följd av de ryska flygbombningarna i landet, som inleddes den 30 september i fjol.

Beräkningen har gjorts av oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i London, som hänvisar till egen dokumentation av dödsfallen.

Av de döda är 1 380 civilpersoner, varav 332 barn, 195 kvinnor och 853 män. 965 var medlemmar i jihadiströrelsen Islamiska staten (IS) och 1 233 rebeller och medlemmar i al-Qaidaanknutna Nusrafronten, inklusive ditresta från andra länder, enligt SOHR.

Över 250 000 människor har dödats under den nästan fem år långa konflikten i Syrien och 11 miljoner har flytt från sina hem.

Fredssamtal om Syrienkonflikten startade i Genève i fredags och är tänkta att pågå under flera månader.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien

Damaskus