Efter attacken: ”Jag blev helt vansinnig”

NYHETER

Ylva, 63, var på väg till jobbet när hon rånades av männen som syns på filmen.

Nu berättar hon om den brutala attacken.

– Jag fick en chock, blev vansinnig och sprang efter. Är förvånad att jag vågade men ångrar inte att jag gjorde det, säger hon till Brottscentralen.

Rånet skedde på Mälarhöjdens tunnelbanestation en tidig söndagmorgon i december. Det var tomt på perrongen och Ylva var på väg till sitt arbete när två män plötsligt slet mobilen ur hennes händer.

– Jag fick en chock, blev vansinnig och sprang efter. Jag ramlade, kom upp igen, försökte komma ifatt killarna och då knuffade de omkull mig på rygg och jag tog emot med armen och den blev helt blå, lila, alla möjliga färger, säger Ylva till Brottscentralen.

”Gjorde jätteont”

Ylva föll handlöst mot det hårda golvet och var en hårsmån från att slå i huvudet i väggen.

– Det gjorde jätteont, i armen och i ryggen, som tur var så slog jag inte i huvudet. De knuffade omkull mig rakt av, jag hade inte en chans att väja.

Trots den hårda knuffen reste sig Ylva upp och ville springa efter killarna igen, men klarade inte av det. Händelsen har tagit henne hårt.

– Det har påverkat mig så att jag inte känner någon trygghet längre, tittar mig över axeln hela tiden. Jag blev förvånad att jag vågade springa efter dem, det har jag verkligen funderat på efteråt. Men jag ångrar inte att jag gjorde det.  

Vill ha identitet

Polisen vill nu, med tittarnas hjälp, få identiteten på rånarna.

– Det var fegt, Ylva är nästan uppe i pensionsåldern. Det är två unga män som ger sig på en kvinna och en drar sig inte för att knuffa henne så hon faller handlöst bakåt. Det kunde ha gått riktigt illa, säger polisinspektör Björn Tulldahl till Brottscentralen.

ARTIKELN HANDLAR OM