Cruz svar: Trump skulle kunna råka kärnvapenbomba Danmark

NYHETER

Trump kräver nyval och kallar Ted Cruz för en fuskare.

Nu svarar Iowa-vinnaren:

– Med Trump som president skulle vi kunna vakna en morgon och inse att han har kärnvapenbombat Danmark.

Texassenatorn Ted Cruz slog Donald Trump i Iowa. Efter det har Trump gått ut och kallat Cruz för en fuskare och ifrågasatt att hans kampanjmetoder som miljardären menar är att jämställa med bedrägeri.

Nu svarar Ted Cruz.

– Jag vaknar varje morgon och skrattar åt det senaste Donald Trump har Twittrat eftersom han tappat det, säger Ted Cruz på en presskonferens i Goffstown, New Hampshire.

– Jag vet inte vem som skulle vara bekväm med att ha någon som beter sig på det här sättet och samtidigt sitter med fingret på knappen.

Enligt Ted Cruz skulle USA invånare kunna riskera att vakna en morgon och inse att Donald Trump kärnvapenbombat Danmark under natten.

– Det är inte det temperament en ledare ska ha för att hålla det här landet säkert, säger Cruz vid presskonferens som sänder i bland annat CBS.

”Verkar vara hans enda svar”

Han kommenterade också Donald Trumps krav på nyval:

– Ärligt talat är det ingen överraskning att Donald får ytterligare ett utbrott, eller om du så vill ännu ett Trumperuption, säger Cruz.

– Det verkar som att hans enda svar på allt är få spel och börja förolämpa och jag förstår om Donald har väldigt svårt för att förlora.

Cruz: Trump har verkligen problem

Han vände också Trumps val att hoppa över sista debatten inför Iowa-omröstningen mot honom.

– Han har verkligen problem. Du vet, han anklagade Iowa-borna för att vara dumma. Han hoppade dessutom över debatten, säger Cruz.

– Det får en att undra om hans nästa steg är att anklaga New Hamphires invånare för att vara dumma och hoppa över New Hampshire-debatten och efter det kalla invånarna i South Carolina för dumma och hoppa över debatten i South Carolina.

Texassenatorn fick också in att hans fem- och sjuåriga döttrar beter sig mer moget än miljardären.

– Donald Trump garanterade seger i Iowa och så förlorade han, säger Cruz.

– Och det gillar han inte och hans reaktion är att bryta ihop.