Flera olyckor på hala vägar i södra Sverige

NYHETER

En bil har voltat på en mycket hal väg i Kristianstad.

Föraren kunde ta sig ut på egen hand men skadeläget är okänt.

– Det är mycket halt på vägarna i Skåne så om man ska ut i morgontrafiken så får man ta det försiktigt, säger Jimmy Modin på polisen region Syd.

Vet du mer? Kontakta oss!

Vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen voltade personbilen norr om Degerberga i Kristianstad.

– Föraren tog sig ut på egen hand men jag har inga uppgifter om eventuellt skadeläge, säger Jimmy Modin, presstalesperson för polisen region Syd.

Trafiken på den aktuella vägen, väg 19, stängdes inledningsvis av men strax före klockan 09 var den åter öppen för trafik.

Väglaget på olycksplatsen beskrivs som mycket halt, vilket också är fallet på flera håll i Skåne.

– Vi har också en personbil som snurrat in i ett mitträcke i Helsingborg på grund av halkan. Det är halt på flera håll här och det gäller att ta det försiktigt nu på morgonen här i Skåne, säger Jimmy Modin.

Tre trafikolyckor har inträffat i Malmö. I två av dem skadades ingen, i den tredje är tre personbilar inblandade och det är inledningsvis okänt om någon skadats.

I Lund har en lastbil kolliderat med en personbil. En person klagade på nacksmärtor efter krocken och fick föras till sjukhus för kontroll. I staden har också en avkörningsolycka inträffat och även där har en person fått föras till sjukhus med lättare skador.

Det är inte klarlagt att alla olyckor haft med halkan att göra, men i ett flertal förmodas den ha spelat roll.