Sjölejonunge gjorde oväntat restaurangbesök

1 av 6
NYHETER

En hungrig liten sjölejonunge var den oväntade första gästen på lyxrestaurangen The Marine Room i San Diego på torsdagmorgonen. Den satte sig i bås 65, en av restaurangens bästa platser med utsikt över havet, och väntade till synes på att bli serverad. Men, som restaurangkocken själv skriver på Facebook, hade den kommit ”lite för tidigt för frukostserveringen”.

Det var en städare som först upptäckte sjölejonet, som ”matchade interiören väldigt väl”, när han dammsög.

– Den satt i bås 65. Vilket råkar vara en av restaurangens bästa platser, vid ett fönster med utsikt över havet, sade en av restaurangens ägare till New York Times.

Hur den tidiga gästen kom in är inte klarlagt. Men personalen misstänker att den tog sig in genom en bakdörr som hade lämnats öppen av en städare vid 06-tiden på morgonen.

”Chockerande liten”

Restaurangens kock lade upp flera bilder på sjölejonungen på sin Facebook, bland annat en där den längtande tittar ut mot havet som den tidigare kravlat sig upp ur. Den lilla honan fick dock inte återvända direkt till havet utan fördes av djurvårdare till SeaWorld i San Diego. Där fastställdes att hon var åtta månader gammal och kraftigt undernärd.

– Det var lite chockerande att se hur liten ungen var, sade Jody Westberg, en av SeaWorlds djurvårdare, till New York Times.

Vårdas på SeaWorld

Nu vårdas sjölejonungen på SeaWorld, där den plaskar i en pool med andra ungar – och förhoppningen är att den ska släppas ut i havet när den är tillräckligt frisk. Enligt New York Times är incidenten den senaste i en rad liknande då sjölejon har hittats på land. Anledningen tros vara förändrade väderförhållanden.