Fullt utvecklad lägenhetsbrand

1 av 3
NYHETER

En lägenhet i Skogås har brunnit för fullt på lördagsmorgonen och boende i flerfamiljshuset har evakuerats.

Sex personer har fått föras till sjukhus och en man har gripits misstänkt för grov mordbrand.

– Det är en fullt utvecklad brand, säger Anna Kling, befäl vid Stockholmspolisen.

Vet du mer? Kontakta oss!

Strax innan halv åtta på lördagsmorgonen larmades polis till Skogås efter att flera personer ringt 112 och berättat om kraftig rökutveckling i ett flerfamiljshus.

– Vi har nyss landat på platsen och det är tjock rök och en fullt utvecklad lägenhetsbrand. Vi samtalar med räddningstjänsten just nu för att ta beslut om vi ska evakuera eller inte. Många har redan spontanevakuerat, sa Anna Kling i ett inledande skede.

En man gripen

Ett stort antal poliserpatruller och fordon från räddningstjänsten samt ambulans åkte på larmet. Enligt Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns räddningstjänst, har ett antal människor andats in rök. Totalt fick 16 personer vårdas på plats för lättare rökskador.

Sex personer har fått föras till sjukhus.

I anslutning till huset i Skogås påträffade polisen en man som man grep, misstänkt för grov mordbrand.

– Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Vi har gripit honom för att vi vill prata vidare med honom, säger Anna Kling.

Även den gripne mannen har förts till sjukhus då han fått brännskador.

Rökspridning till lägenheter

– Det är en omfattande brand som har spridit sig ut genom fönstet och hotar tak och andra lägenheter. Än så länge vet vi bara att en lägenhet brinner men vi kontrollerar om det har börjat brinna på taket. Däremot har vi rökspridning till ett flertal andra lägenheter, säger Torsten Kjell, operativ chef vid räddningstjänsten.

Ett vittne beskriver hur ett stort antal utryckningsfordon är på platsen.

– Det är fem polisbilar och massor av brandbilar. Det var tre ambulanser här men de verkar ha lämnat med folk som behövt få vård.

Vid 10-tiden var branden släckt och eftersläckningsarbete pågick. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

ARTIKELN HANDLAR OM