Emma, 26, såg mannen falla mot sin död

1 av 4
NYHETER

Festen fortsatte efter att en man i 30-årsåldern föll mot sin död på nattklubben Yaki-da i Göteborg.

Emma Geissler, ögonvittne till den tragiska olyckan, är kritisk mot beslutet att låta klubben vara fortsatt öppen.

– Det är verkligen vidrigt, säger hon.

Mannen i 30-årsåldern satt på ett räcke på våning fyra i lokalerna till nattklubben Yaki-da vid Avenyn i Göteborg.

Strax före midnatt på fredagen stod Emma Geissler, 26, med sina kompisar vid räcket på tredje våningen när hon såg hur mannen plötsligt föll. Hon upplevde det som att mannen och några vänner höll på med någon form av lek alldeles innan olyckan inträffade.

– Plötsligt tappar han greppet om räcket och faller ned. Vi ser typ hela fallet och när han landar på nedervåningen. Vi stod där helt chockade. Någon skrek och någon började gråta. Det var helt overkligt, säger hon.

Dog av sina skador

Hon fick genast känslan att det inte var möjligt att överleva fallet. Hon uppskattar att det dröjde mellan tio och femton minuter innan ambulanspersonal stormade in.

Mannen bars bort av ambulanspersonal som sedan transporterade honom till sjukhuset där han skulle komma att dö av sina skador.

Enligt Emma Geissler var hon, och många andra nattklubbsbesökare, i chock efter den svåra olyckan.

Ändå fortsatte festen. Emma och hennes vänner kunde inte stanna kvar.

– Vi gick ned för att hämta våra jackor. Då såg jag att de hade torkat upp allt med en blöt trasa. Man ser att de har städat och att glassplitter ligger kvar. Sedan fortsätter det som vanligt. De bara öste in folk, säger Emma Geissler.

Redan då tyckte hon att det kändes konstigt. Nu, när den värsta chocken har lagt sig, tänker hon mycket på klubbens beslut att hålla fortsatt öppet.

– Det är verkligen vidrigt. Var är ägaren och de ansvariga? De måste ju ha en krisorganisation. Tänk om det var någon som hade blivit mördad och de bara sopar upp allting, säger hon.

”Hur kan man inte visa mer respekt?”

Hon fortsätter:

– Jag tänker att de måste ha något slags ansvar att det ens kan hända i deras lokaler. Man gör jävligt dumma saker när man är full men det enda de vill göra är att fortsätta med klubben. Hur kan man inte visa mer respekt än så? säger hon.

Yaki-das vd Christopher Palmqvist uppger att de tog emot dödsbeskedet klockan två på natten.

”I efterhand kan jag hålla med om att vi borde ha stängt”, skriver han i ett mejl.

Enligt vd:n ska de nu se över säkerheten i lokalerna.

”Vi ansvarar för säkerheten och utrustningen, räcken och så vidare följer de normer och krav som finns. Vår vaktpersonal har förstahjälpen-utbildning och vet hur de ska agera vid en olycka. Att en sådan här händelse ändå inträffar är oerhört tragiskt”, skriver Christopher Palmqvist.

Polisen misstänker inte brott i samband med olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM