Polisen letar vittnen efter skjutning på invägning

1 av 3
NYHETER

En person dog och en skadades allvarligt efter en skjutning på en boxnings-invägning i Dublin.

Nya uppgifter visar att sex personer ligger bakom skjutningen.

Och nu söker polisen efter vittnen som sett en grå van.

Tre män utklädda med irländska polisuniformer och beväpnade med automatvapen öppnade i går eld på en boxnings-invägning i Dublin. Nya uppgifter visar att ytterligare tre män låg bakom skjutningen där en person dog, skriver irländska Independent.

En man – utklädd som kvinna i blond peruk och grå klänning – stannade utanför hotellet Regency Hotel under skjutningen och vaktade med pistol. En sjätte man ska ha stannat utanför i en grå van, som senare användes som flyktbil.

Nu har polisen släppt en bild på bilen och uppmanar alla som sett eller hört någonting att kontakta dem.

– Vi letar efter fyra män, inklusive några som bar uniformer liknande de som insatsstyrkan bär, säger polischefen Barry O'Brien, till tidningen.

”Kunde ha träffat vem som helst”

Totalt var det tre personer som träffades av gärningsmännens vapen. David Byrne, 34, sköts ihjäl på platsen. Han beskrivs som en ökänd knarklangare och en nyckelmedlem i Christy Kinahan-kartellen. Sean McGovern, 30, uppges vara i allvarligt tillstånd på sjukhuset efter att ha blivit skjuten i magen, medan Aaron Bolger, 25, träffades med ett skott i låret.

– De sköt i baren och kunde ha träffat vem som helst. De kunde ha gett sig på vem som helst och skjutit på mig eller någon av personalen eller gästerna, säger hotelldirektören John Glynn.

Hundratals i hotellet

Ungefär 20 gäster och turister var i foajén och baren när gärningsmännen öppnade eld. Samtidigt började de skjuta i sällskapsrummet där det var ungefär 100 personer, varav flera var barn.

Den irländska politikern Enda Kenny kallade skjutningen för ”ett extremfall”.

– Det var ett fullskaligt mord på gång, säger han till Independent.

En kort stund efter att de fyra gärningsmännen lämnat platsen kunde polisen hitta en utbränd van, men det är fortfarande oklart var personerna befinner sig.

ARTIKELN HANDLAR OM