Kvinna våldtogs i Borlänge – polisen söker nu vittnen

1 av 2
NYHETER

En kvinna blev den 5 februari överfallen och våldtagen i Borlänge.

Polisen söker nu vittnen till det brutala överfallet.

– Vi vet i nuläget inte vem gärningsmannen är men hoppas att vi kan få in fler vittnesmål, säger Stefan Dangardt på Dalapolisen.

Det var under natten mellan torsdag den 4 och fredag den 5 februari, vid 02:40-tiden, som en kvinna våldtogs utomhus i Borlänge. Brottsplatsen ligger i anslutning till korsningen Parkgatan/Sturegatan.

”Slog följe med kvinnan”

Polisen är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i Borlänge centrum under den aktuella natten, från 2-tiden på natten och framåt.

– Vi vet att den misstänkte visade intresse för den utsatta kvinnan kring korsningen Stationsgatan/Borganäsvägen där han uppehöll sig och slog följe med kvinnan, och de promenerade Stationsgatan västerut mot Centralbron och Hagavägen till brottsplatsen, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen i Dalarna.

Kvinnan som våldtogs är cirka 150 cm lång och bar en cerise/vinröd jacka.

Speciell frisyr

Den misstänkte mannen uppges vara i 20-årsåldern, cirka 170 cm lång med smalt ansikte och långt mörkt hår som var uppsatt i en tofs. Mannen bar en mörk jacka, typ täckjacka/dunjacka och mörka byxor.

– I och med mannens speciella frisyr och att det skiljer ganska mycket i längd mellan dem så kan människor ha lagt märke till dem, säger Stefan Dangardt.

Polisen misstänker att mannen kan ha skador på sin vänstra ansiktshalva som uppkommit i samband med att brottet avbröts av ett förbipasserande vittne.

– Efter att våldtäkten avbrutits sprang mannen från platsen.

All information viktig

Polisen är nu intresserade av iakttagelser från personer som kan ha sett när mannen tog kontakt med kvinnan, eller när de promenerade mot brottsplatsen.

– Någon kanske också har sett en man som stämmer in på beskrivningen som har skador i ansiktet, säger Stefan Dangardt.

Polisen understryker att all information är av värde för utredningen.

Vet du något om våldtäkten eller om den misstänkte gärningsmannen? Ring 114 14 och be om att bli kopplad till polisen i Dalarna.

ARTIKELN HANDLAR OM