Brandmän hedrar sin döde kollega

”Det är med stor sorg vi vaknar upp denna morgon”

Den avlidne brandmannen hedras av räddningspersonal runt om i landet.
NYHETER

Räddningspersonal runt om i landet hedrar på onsdagsmorgonen kollegan som dog efter att ha blivit påkörd i tjänsten.

”Det är djupt tragiskt och våra tankar går till hans familj, vänner och arbetskamrater i den här svåra stunden”, skriver Stockholms brandförsvar på Facebook.

tisdagskvällen kom beskedet att brandmannen som blev påkörd när han arbetade vid en trafikolycka avlidit.

Det var på måndagen som den 40-årige brandmannen hjälpte till vid en trafikolycka i Märsta utanför Stockholm när han blev påkörd av en bilist. Sjukvårdspersonal kunde snabbt ta hand om brandmannen, som senare fördes iväg med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Under tisdagskvällen meddelade brandkåren Attunda, där brandmannen jobbade, via sin hemsida den tragiska nyheten att han avlidit.

Nu sänder kollegor från hela Sverige sina tankar och hälsningar till mannens familj.

”Förlorade sitt liv när han hjälpte andra”

På tisdagskvällen skrev brandkåren Attunda på sin Facebooksida och beklagade sorgen: ”Våra tankar går till hans familj, släkt, vänner och kollegor”.

Polisen Haninge, dit brandmannen hade anknytning, skriver på onsdagsmorgonen att de är djupt berörda av 40-åringens bortgång och vädjar till bilister att bli mer försiktiga när de kör förbi olycksplatser där personal jobbar.

Stockholms brandförsvar skriver: ”En brandman och kollega från Brandkåren Attunda har förlorat sitt liv när han arbetade för att hjälpa andra. Det är djupt tragiskt och våra tankar går till hans familj, vänner och arbetskamrater i den här svåra stunden”.

Tyst minut för att hedra kollegan

Under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen har flera brandstationers sociala medier-konton delat bilder på tända ljus och flaggor på halvstång.

Organisationen Firefighter Sweden skriver att deras tankar går till 40-åringens familj: ”Det är med stor sorg en kollega och vän idag har avlidit efter en olycka under sin tjänst”.

”Det är med stor sorg vi vaknar upp denna morgon. Våra tankar går till den omkomna kollegans familj, vänner och arbetskamrater”, skriver Räddningstjänsten SÖRF på sin Facebooksida och Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen skriver: ”Inga ord räcker till vid en tragedi som denna, våra tankar och djupa deltagande går till familj, släkt, vänner och kollegorna i Attunda”.

Klockan 12.00 på onsdagen kommer brandkåren Attunda och Brandmännens riksförbund att hålla en tyst minut för sin döde kollega.