En anhållen efter mordet på 60-åringen

1 av 11
NYHETER

Den 60-årige mannen var ute och gick med sin rullator när han attackerades brutalt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet högg gärningspersonen mannen ett 20-tal gånger och flydde sedan från platsen.

Nu har en person anhållits för mordet.

– Det kan jag bekräfta, säger förundersökningsledare Anders Forsman.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Den 60-årige mannen var ute och gick med sin rullator när han attackerades brutalt. Mannen ska enligt uppgifter ha blivit huggen ett 20-tal gånger innan gärningsmannen flydde från platsen. Nu har polisen anhållit en man skäligen misstänkt för mordet.

– En Filipstadsbo född 1982 är misstänkt för mordet, säger förundersökningsledare Anders Forsman.

Mannen kunde anhållas av åklagare vid 19-tiden på kvällen. Detta efter att flera vittnen hört av sig och förhörts av polisen under dagen.

– Misstanken växte fram nu under sena eftermiddagen och misstankarna räckte gott och väl för att han skulle kunna anhållas sen.

Polisen vill inte kommentera om den misstänkte mannen är känd för brott sedan tidigare.

”Såg själva slutskedet”

Tidigare under dagen har polisen i Värmland uppgett att ett vittne såg en person springa från brottsplatsen.

– Som vi bedömer det har vittnet sett själva slutskedet av den här attacken. Vittnet såg hur en mörkklädd person, som sannolikt är gärningspersonen, sprang in på en närliggande gata. Därefter avbryts kontakten, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Vittnet uppger att man sett en man, cirka 170 centimeter lång och omkring 35-40 år gammal prata med offret på Stora torget i Filipstad cirka 15 minuter före mordet. Inledningsvis ska även en ung kvinna ha stått tillsammans med männen.

Men det är i nuläget oklart om det är samma person som den gripne.

– Vi vädjade att den personen skulle höra av sig till oss, det har ingen gjort ännu. Om det nu är den mannen eller inte, det vet vi inte, säger Anders Forsman.

Enligt Anders Forsman har inte heller kvinnan hört av sig till polisen.

Höggs ett 20-tal gånger

Torsdagskvällens mord på Bronellsgatan i Filipstad beskrivs som makabert.

Enligt uppgift till Aftonbladet höggs brottsoffret, en 60-årig man, ett 20-tal gånger. Huggen uppges ha träffat olika delar av kroppen. Rullatorn som stod bredvid mannen på gatan ska ha varit mannens egen. Mordet ägde rum vid 21.30-tiden.

Sent på kvällen och under natten mot fredag arbetade polisen med dörrknackning i området och höll även ett 40-tal förhör. Man har i nuläget ingen förklaring till varför mannen attackerades.

Polisen kunde inte kommentera uppgifterna om mordoffrets skador.

– Det enda jag kan säga är att det är ett vasst föremål som har orsakat de dödliga skadorna. Vad det är för föremål och hur det har gått till får utredarna ha för sig själva i nuläget, säger Stefan Wickberg.

Mordoffret var hemmahörande i kommunen och inte känd av polis sedan tidigare. Hans anhöriga underrättades under torsdagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM