En man anhållen för mord i Landskrona

1 av 2 | Foto: PATRICK PERSSON
En person hittades skjuten i Landskrona.
NYHETER

En man har anhållits misstänkt för mordet i Landskrona som inträffade under torsdagen.

Han kunde gripas på Mölndals sjukhus när han sökte vård för skottskador.

– Jag har precis fått besked om detta men har inga ytterligare detaljer i nuläget, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör vid polisen i nordvästra Skåne.

Den anhållna mannen misstänks för mordet som inträffade sent på torsdagskvällen i Landskrona.

Han är mellan 25 till 30 år gammal och anhölls i sin frånvaro i polisens Region Syd. När mannens identitet var fastslagen kunde han gripas på Mölndals sjukhus, där han sökt vård för skottskador under fredagsmorgonen. Även bilen mannen anlände till sjukhuset med uppvisade spår av skott.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är hemmahörande i västra Sverige, uppger man på sin hemsida.

Efterlyser vittnesmål

Vittnen hörde i samband med mordet i Landskrona flera skott och ringde 112. När polisen kom fram till platsen hittade de en man, mellan 25 och 30 år gammal, som skjutits utomhus. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Polisen uppmanar nu personer som gjort iakttagelser som kan sättas i samband med mordet i Landskrona på något sätt att höra av sig på telefon 114 14.

– Vi vill ha in alla iakttagelser om personer och fordon som rört sig i Landskrona. Det kan vara något som man reagerat på, bilar som kört snabbt eller personer som rört sig i området, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

ARTIKELN HANDLAR OM