Här attackerar mamman personalen

Tog tag i kvinnas ansikte

1 av 3
NYHETER

En mamma lämnade två barn utan uppsikt på ett lekland utanför Malmö.

När personalen förklarade att det inte var tillåtet gick mamman till attack.

– Jag står upp för att jag gått upp över gränsen, säger mamman som nu vädjar om att folk ska se helhetsbilden.

Det var en höstdag 2013 som mamman körde sin elvaåriga dotter och hennes kompis till leklandet Busfabriken. Efter att ha betalat för inträde och mat till barnen körde hon hem för att fika med en bekant, det berättar mamman i förhör med polisen.

Kvinna säger till Aftonbladet att hon gjort detta i samförstånd med personalen och att hon fått lov att lämna barnen.

Måste ha sällskap

En kvinnlig anställd upptäckte efter ett tag att barnen var ensamma. Hon bad då flickorna att kontakta sina föräldrar. Minderåriga som besöker lokalen måste, enligt leklandets regler, alltid vara i sällskap av föräldrar eller en myndig person som ansvarar för barnen.

Den 39-åriga mamman ska efter samtalet ha kört tillbaka, men väl på plats ska hon ha hotat den anställda.

”Slå ihjäl dig”

Enligt åtalet ska mamman tryckt upp en hand i kvinnans ansikte och därefter krävt att få tillbaka entrépengarna. Skulle hon inte få de 240 kronorna skulle kvinnan i personalen dö. Den anställda gav då 39-åringen pengarna och mamman åtalas nu för rån. Hela händelsen fångades på övervakningsfilm. En annan anställd på leklandet vittnar dock om att hon hört mamman skrika "Jag ska klättra över och slå ihjäl dig".

”Jag har gått över gränsen”

Men kvinnan menar att om hon hade fått indikationer på att hon inte fick lämna barnen ensamma så hade hon aldrig gjort det. Hon menar att hennes agerande var ett resultat av att personalen varit brysk mot hennes barn och ”slängt ut dem i strumporna”.

– Jag står upp för att jag gått upp över gränsen. Jag har aldrig sagt att jag inte gjort det, men hon ställer sig aldrig och säger vad hon har gjort mot barnen, säger kvinnan.

ARTIKELN HANDLAR OM